Hallandsposten

Slutdrama i kvalrysare­n – Laholms FK kvar i trean

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Två futtiga minuter kvar. Då avgjorde IFK Malmö kvaldramat mot Laholms FK i den andra förlängnin­gskvarten. Därmed vann skåningarn­a med sammanlagt 5–4. – Vi var bara några minuter från division 2, men trots att det känns tungt nu så har vi gjort en fantastisk säsong, säger LFK:S skyttekung Gjenis Zeqiri.

LFK förlorade med 1–2 i den första kvalmatche­n på Glänninge IP förra helgen och behövde vinna med två mål om det skulle bli spel en serie högre upp till våren.

Men efter en kvalretur som innehöll allt på Malmö IP:S konstgräs lyckades till slut Ilir Tahiri bli den stora hjälten då han rullade in 3–3 efter 118 minuter sedan hemmalaget först träffat ribban.

– Vi hade redan börjat skissa på vilka som skulle slå straffarna och gick bara och väntade på att det skulle ta slut. Men sådan är fotbollen. Det kan vara grymt ibland – fast jag hoppas och tror att det kommer något gott utav detta nästa år, säger Lfk-tränaren Ulf Thronée.

Gjenis Zeqiri nickar instämmand­e:

– Det är små marginaler i den här sporten – ett inlägg, sedan var det över efter den här långa säsongen, suckar målkungen, som ännu inte bestämt sin framtid.

– Jag vet faktiskt inte vad som händer. Det finns lite intressen här och där, men det känns som om jag har gjort mitt i division 3 och siktar att komma högre upp.

Det var just Zeqiri som såg till att LFK fick en drömstart i matchen.

I 25:e minuten fick gästerna straff och Zeqiri satte 1–0 till vänster om målvakten Tonny Tindberg.

Ju längre matchen led desto mer tryckte LFK sedan på framåt. Ytorna blev också större för skåningarn­a och i 76:e minuten var det hemmalaget­s tur att få straff när Lfk-målvakten Rasmus Lundgren fällde frispelade inhopparen Edriss Hushmand.

Lundgren chansade i fel hörn då Noor Zadran kvitterade till 1–1.

I det läget behövde sydhallänn­ingarna ett mål för att få till en förlängnin­g. Med nio minuter kvar dök inhopparen Rasmus Liedman plötsligt upp framför Malmömålva­kten och styrde in 1–2, som stod sig tiden ut.

Liedman blev matchvinna­re 2015 då LFK tog steget upp i tvåan efter kvalseger i Ljungby.

– Jo, jag sköt upp LFK den gången och höll på, ja, att göra det igen, men det känns synd som f-n att vi inte lyckades när vi kämpade så hårt som vi gjorde, säger Rasmus Liedman

IFK Malmö tog tillbaka initiative­t i sjätte förlängnin­gsminuten när Robin Svensson nickade in 2–2, men LFK har hela säsongen varit vassa på fasta situatione­r och i de sista sekunderna av den första förlängnin­gskvarten skickade mittbacken Stefan Radovanovi­c in 3–2 efter en frispark från Liedman.

Men så kom det så olycksalig­a 3–3-målet som avgjorde det täta kvalet.

Laholm försökte att hitta på något framåt, men i ivern att få till 4–3 drog först Marcus Nilsson på sig ett rött kort och i sekvensen efter var det Jesper Wennströms tur att åka ur.

– Slutresult­atet kändes inte rättvist för fem öre. Just nu är det bara jättetungt och tråkigt. Det blir en jobbig resa hem, slutar Liedman.

?? Bild: Mats Javerud/bildbyrå ?? Laholms FK fick en drömstart med ett tidigt ledningsmå­l på straff av Gjenis Zeqiri, men hemmalaget IFK Malmö kom tillbaka och kunde avgöra kvalet i förlängnin­gen på Malmö IP.
Bild: Mats Javerud/bildbyrå Laholms FK fick en drömstart med ett tidigt ledningsmå­l på straff av Gjenis Zeqiri, men hemmalaget IFK Malmö kom tillbaka och kunde avgöra kvalet i förlängnin­gen på Malmö IP.