Hallandsposten

Efter kvalförlus­ten: Thronée kliver av som tränare

I somras tog han över som tränare i Laholms FK efter Kalle Björklund. Men det blir ingen fortsättni­ng för Ulf Thronéé efter kvaldramat i Malmö. – Jag känner att jag inte har tiden, säger han.

- Anders Tornell

Laholms FK har betytt mycket för Ulf Thronée genom åren så när föreningen undrade om han ville hoppa in på ett korttidsko­ntrakt när Björklund lämnade för Superettan­klubben Öster tackade han ja.

Framgångar­na fortsatte under hösten och Thronée gjorde ett så bra jobb att de flesta nog trodde att den förre Lfk-mittbacken skulle leda laget även nästa år.

Men så blir det inte.

Efter kvalförlus­ten mot IFK Malmö väljer han att lämna tränaruppd­raget.

– Det blir ingen fortsättni­ng. Jag har en egen firma och familj som kräver sitt, men jag kommer ändå att ha mycket med LFK att göra i framtiden, konstatera­r Ulf Thronée.

Han säger att han har fått en förfrågan från Lfk-styrelsen om att fortsätta träna A-laget 2020, men att svarade nej.

Vem blir ny tränare?

– Det är inget klart, men jag vet

att klubben har diskuterat med några namn i veckan.

Laholm gjorde en stark insats på Malmö IP, men orkade inte hela vägen till straffar.

– Det här var dramatik på hög nivå och en häftig kamp in i det sista, men vi får försöka dra lärdom av insatsen. Jag har själv spelat flera kval och vet att det går att ta med sig all erfarenhet man skaffar sig till nästa säsong.

Ett av skälen till att Thronée hoppade på jobbet som huvudträna­re i LFK var att han såg potentiale­n i den unga truppen.

– Jag tycker att det ser bra ut även inför nästa säsong. De flesta spelarna ser ut att stanna – i dagsläget är det väl bara Gjenis (Zeqiri) som vi riskerar att tappa.

 ?? Bild: Mats Javerud/bildbyrån ?? Ulf Thronée lämnar sitt tränaruppd­rag i Laholms FK efter kvalförlus­ten i Malmö.
Bild: Mats Javerud/bildbyrån Ulf Thronée lämnar sitt tränaruppd­rag i Laholms FK efter kvalförlus­ten i Malmö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden