Hallandsposten

H/H:S damer tog andra segern i serien

Hylte/halmstads damer tog andra raka segern i damernas Elitserie när laget gästade Svedala. Efter ett tajt första set lossnade spelet i andra och tredje.

- Linda Weinstock

Segerrusig­a tjejer i Hylte/halmstad.

Hylte/halmstad reste söderut i helgen för ett möte med seriekonku­rrenten Svedala.

Uppladdnin­gen på väg mot södra Skåne kunde emellertid ha varit bättre.

I höjd med Ängelholm fastnade laget i en köbildning efter en olycka och kom en halvtimme för sent till hallen, men ändå i tid för matchen.

– Vi blev sena och då kan det ta ett litet tag att komma in i värmningen och matchen, säger Hylte/halmstads damtränare Patryk Fogel.

” Jag vill att alla spelarna i laget är involverad­e i spelet och i att plocka poäng. Det är en del av min tränarfilo­sofi.

Det blev ett tajt och jämnt förstaset som slutade med Hylte/halmstadse­ger.

– Det blev en tajt poängställ­ning i första, men vi visste att om vi spelade vårt spel och utnyttjade alla spelare på positioner­na så skulle det ordna sig, säger Fogel. Seten slutade 28–26.

Det andra och tredje setet blev betydligt enklare och plockades hem med 25–20 och 25–18.

Dessutom levererade alla Hylte/ Halmstadss­pelarna på planen.

– Jag vill att alla spelarna i laget är involverad­e i spelet och i att plocka poäng. Det är en del av min tränarfilo­sofi. Jag vill inte ha en eller två spelare som gör alla poängen, jag vill ha med alla, säger Fogel.

Poängbäst i Hylte/halmstad var Lilly Topic med 15 poäng följt av Tilda Hellgren 14, Whitney Turner 13, Ainise Havili 13, Katarzynia Zackiewicz 7, Cornelia Rosenqvist 6, Esther Evans 5 och Olga Thulin 4.

Segern innebär att Hylte/halmstad ligger på en fjärdeplat­s i tabellen med sju inspelade poäng. Leder serien gör Sollentuna på 14 poäng i en haltande tabell.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden