Hallandsposten

H/H tog en säker seger mot nykomlinga­rna Säter

Efter att ha haft spelledigt i två veckor, var det ett rejält taggat Hylte/halmstad som tog sig an nykomlinga­rna Säter på bortaplan. – Detta är ett av de svagaste lagen i serien, konstatera­r tränare Almir Ljutovac efter matchen.

- Linda Weinstock

Hylte/halmstad, som jagade tredje raka segern, tog kommandot i matchen redan från start och kontroller­ade sedan hela tillstilln­ingen till den var slut.

– Vi spelar ut hela vårt register och det är en rejäl urladdning i laget, säger Ljutovac.

Det är två veckor sedan senaste matchen och det var ett gäng spelsugna spelare som äntrade planen.

– Vi har haft en tung träningspe­riod under uppehållet och nu ville killarna spela match igen, det har varit lite som att ha en ny försäsong, säger Ljutovac.

Publiken på plats i Skönviksha­llen i Säter fick se många häftiga bollduelle­r lagen emellan.men till slut rann siffrorna iväg i alla tre seten i Hylte/halmstads fördel.

Jakob Tegenrot (7) och hans Hylte/ Halmstad besegrade nykomlinge­n Säter på bortaplan med enkla 3–0.

– Detta var en laginsats där alla bidrog med mycket poäng, säger

Almir Ljutovac och fortsätter:

– En spelare som Rasmus Collin som kanske inte får spela så mycket annars, tog verkligen chansen när han fick den. Det var kul att se.

Hylte/halmstadtr­änaren blickar nu framåt mot nästa match mot Örkelljung­a, men först – ett nytt speluppehå­ll.

– Alla lagen har spelledigt nästa helg på grund av landslagsu­ppdrag. Att det har blivit så här för oss är för att vi har flyttat en match och därför får dessa uppehåll, men i november och december spelar vi desto fler matcher, säger Ljutovac.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden