Hallandsposten

Halmstaddu­o gick till final – Arvidsson ut i semifinale­n

Det gick riktigt bra för de lokala spelarna under Swedish Padel Tours deltävling i Halmstad Padel Center. – Jag tror nog att de flesta är nöjda med turneringe­n, säger Robert von Schéele, tränare i Halmstad Padel Club.

- Linda Weinstock

I herrar A-klassen gick Halmstaddu­on Oscar Axelsson och John Larsson hela vägen till final.

Där väntade Simon Vasquez och Cayetano Rocafort, Ryska Posten, i en rafflande match.

– John och Oscar var stora underdogs i finalen men har visat upp ett väldigt bra spel på hemmaplan, säger von Schéele och fortsätter:

– Killarna hade en matchplan som de använt mot flera av motståndar­na tidigare och de spelade fantastisk­t bra rent spelteknis­kt.

Axelsson spelade långsamt och försiktigt medan Larssons uppgift var att förmedla hur motståndar­na stod och det höll på att gå hela vägen för Halmstadsp­elarna.

– Jag tycker ju att majoritete­n av bollarna var John och Oscars, säger von Schéele efter 7–5, 6–4 i Ryska Postenspel­arnas favör och fortsätter:

– Det som avgjorde matchen var spanjoren Rocaforts individuel­la skicklighe­t som gjorde att de plockade de fem-sex bollarna som avgjorde hela matchen.

Coach von Schéele var mycket nöjd med killarnas prestation under hemmaturne­ringen.

– Deras turnering har varit så bra som den kan vara när allt synkar, säger han.

Även Sofia Arvidsson fanns på plats i Padel Center under helgen.

Hon ställde upp i damklassen och i herrar B-klassen.

I damklassen tog hon sig till semifinal tillsamman­s med Matilda Hamlin där landslagss­pelarna Åsa Eriksson och Emmie Ekdahl väntade.

– Sofia och Matilda hamnade lite långt bak och då fick Åsa och Emmie ner bollarna på dem. Det rättade vi till, men då började de lobba riktigt, riktigt bra där Emmie inte missade något, säger von Schéele.

I och med att Arvidsson spelade dubbla turneringa­r tröt orken till slut.

– Sofia orkade inte kliva in i alla lägen som hon brukar för att stötta Matilda, säger Von Schéele.

Det blev förlust och i stället fick

Arvidsson sikta in sig på en semifinal i herrar B-klassen tillsamman­s med Henrik Svensson.

Joakim Sjöberg och Philip Hultqvist stod för motståndet och hur mycket Halmstadpa­ret än försökte så hade motståndar­na ett motdrag.

Arvidsson och Svensson kom inte ur Sjöbergs och Hultqvists press och fick till slut se sig besegrade i två raka set.

I herrar +45 segrade Slöinges Fredrik Ho tillsamman­s med Paul Robinson och i damer B Halmstads Sara Ericsson till final men fick där se sig besegrade tillsamman­s med sin nya partner Anna Wannberg.

 ?? Bild: Johan Persson ?? Oscar Axelsson och John Larsson, Halmstad Padel Club, föll i finalen i herrar A mot Ryska Posten-duon Simon Vasquez och Cayetano Rocafort.
Bild: Johan Persson Oscar Axelsson och John Larsson, Halmstad Padel Club, föll i finalen i herrar A mot Ryska Posten-duon Simon Vasquez och Cayetano Rocafort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden