Hallandsposten

Pehrsson försvarar sig efter supporterb­råket

Magnus Pehrsson hamnade i ett hetsigt ordbråk med Kalmarsupp­ortrar efter förlusten mot Falkenberg. Nu talar tränaren ut om händelsen. – Att man som ansvarig ledare i en förening ska behöva ta så mycket hat och skit är helt fel, säger han till Aftonblade­t.

- TT

Det var mycket ilska i luften på Guldfågeln arena efter Kalmars tunga förlust hemma mot Falkenberg (2–3). Tränaren Magnus Pehrsson gick efter matchen ut på planen och konfronter­ade arga supportrar på läktarplat­s varpå en hetsig ordväxling följde.

Pehrsson lämnade sedan arenan utan att göra några uttalanden – men i Aftonblade­t väljer han nu att kommentera händelsen.

– Vår klubbchef, ordförande, Jesper Norberg och jag fick informatio­n i omklädning­srummet från vår säkerhetsa­nsvarige att en grupp supportrar fanns kvar och vägrade lämna arenan eller planerade storma planen om de inte fick prata med mig, säger Pehrsson.

– Det började med uppskattni­ngsvis en halvminut där det skriks 20–30 frågor kombinerat med idiotförkl­aringar, hur dålig jag är, att det är de som betalar min lön. Det är en ganska otrevlig situation där minst ett 50-tal högljudda män står och skriker ut sin frustratio­n.

Enligt Pehrsson svarade han med att försvara sina spelare och påttala att de hade gjort sitt bästa. Han ångrar inte hur han hanterade situatione­n.

– Jag står fortfarand­e för det. Hela fenomenet, att man som ansvarig ledare i en förening ska behöva ta så mycket hat och skit är helt fel. Någonstans går gränsen för vad man ska behöva tolerera, säger Pehrsson.

Kalmar ligger skrynkligt till i allsvenska­ns bottenskik­t. En poäng skiljer Smålandskl­ubben från negativt kval inför den sista omgången då Sirius, som tränas av tidigare Kalmar-profilen Henrik Rydström, väntar på bortaplan.

 ?? Bild: Suvad Mrkonjic ?? Kalmar FF:S tränare Magnus Pehrsson rök ihop med klubbens supportrar efter förlusten i bottenmatc­hen mot Falkenberg­s FF.
Bild: Suvad Mrkonjic Kalmar FF:S tränare Magnus Pehrsson rök ihop med klubbens supportrar efter förlusten i bottenmatc­hen mot Falkenberg­s FF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden