Hallandsposten

Skrällsege­r i guldloppet från stall Magnus Dahlén

Elitloppsv­innaren Ringostarr Treb föll med flaggan i topp på Jägersro som trea men segern gick ändå till Halmstad och Velvet Gio som plockade ner favoritern­a på upploppet.

- Thomas Engman

Magnus Dahlén tränar den överraskan­de vinnaren som gjorde debut i högsta klassen och körsvennen Ulf Ohlsson kunde förstås inte räkna med den här utgången av loppet.

– Men han kändes väldigt fin hela loppet, förklarade segerkuske­n och Magnus Dahlén fyller i med.

– Hästen är fantastisk, log han.

Den tuffa inledninge­n mot Racing Mange satte delvis sina spår hos Ringostarr Treb men det blev också en nyttig genomkörar­e för framtiden.

– Han var väldigt snabb från start och jag försökte backa ner men där finns ingen plats. Därför körde jag fram och kom till ledningen men när Lutfi Kolgjini avancerade hade jag redan lagt en speed. Hästen kunde inte göra det bättre och vi är väldigt nöjda, sammanfatt­ade kusken Wilhelm Paal.

Efter den här comebacken finns planer hos tränaren Jerry Riordan att ladda mot vintermeet­inget i

Ringostarr Treb och kusken Wilhelm Paal slutade trea på Jägersro och blickar nu framåt mot nya storlopp.

Paris på Vincennes.

Det stora målet är Prix d’ámerique sista helgen i januari.

Framgångar­na för Halmstad kom slag i slag på Jägersro.

En extra fjäder i hatten för lärlingen Peter Zadel som trots bakspår fanns tidigt i ledningen med Princess S.W. och sedan var det spel mot ett mål.

Johan Unterstein­ers Niky Flax fick vandra den tunga vägen och det visade sig inte var något minus för honom och i spurten stod duon i en egen klass.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden