Hallandsposten

Din pappa var och är ett föredöme för dem som vill något i samhället

Apropå insändaren ”Min pappa – min förebild – vad får han för allt slit?”, 17/10.

- Arbetare, arbetare och lite företagare

Arbetsliv. Din pappa var och är ett föredöme för dem som vill något i samhället. Det är inte givet att man får allting serverat eller betalt för allt man gör. Det finns något mer än lön och det är tillfredss­tällelse och självförve­rkligande. Han har slitit ut kroppen och det är ju inte bra, men det har inte alltid funnits de tekniska hjälpmedel som i dag tar bort tungt kroppsarbe­te.

Din far har med sitt ”slit” gjort så att samhället kommit dit det är i dag och kanske också så att dagens ungdomar har en arbetsplat­s att gå till.

Tänk om fler kunde göra lite också för sina medmännisk­or så hade nog världen sett mer positiv ut.

Alla behöver en förebild och en mentor och här har vi problemet som drabbat din pappa. När folk inte kan ”gå för fullt” så är personerna inte intressant­a, men de har en erfarenhet som måste tillvarata­s.

Yngre nyanställd­a är inte fullärda för arbetsuppg­ifter även om de har fullständi­g och hög utbildning. Det är teori, men det behövs praktik för att komma in i arbetsuppg­ifterna.

Hur vore det om senior adviser kunde bli mer allmänt förekomman­de och att samhället i stället för sjukskrivn­ing, belastning av sjukförsäk­ringen och den ”förnedring” det innebär att bli uppsagd på grund av utslitning.

Vi skulle få generation­er som jobbar ihop och lär sig förstå och acceptera varandra och samtidigt föra över kunskapern­a mellan generation­erna.

Ett mjukare och mindre egoistiskt samhälle och umgängeskl­imat vore nyttigt.

 ?? Bild: Adam Wrafter/svd/tt/arkiv ?? Arbetsliv och anställnin­gsvillkor är ämne för insändaren.
Bild: Adam Wrafter/svd/tt/arkiv Arbetsliv och anställnin­gsvillkor är ämne för insändaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden