Hallandsposten

Rögles Höglander bjöd på zorroshow mot Djurgården

I fjol gjorde han det mot Färjestad. Den här gången bjöd Rögles Nils Höglander på ett ”zorromål” mot Djurgården. – Det var coolt, säger han efter 5–1-segern.

- TT

3.05 in i andra perioden showade Nils Höglander i Hovet.

Och som 18-åringen bjöd på underhålln­ing.

Med finess, fart och teknik lurade han bort alla i sin närhet och bjöd på ett klassiskt mål som sorteras in i kategorin ”zorromål”.

– Först ville jag bara vinna min duell bakom mål, och sedan såg jag läget. Jag bara testade. Den gick in, säger han till C More.

Höglander använde baksidan av målburen för att finta bort uppvaktand­e hemmabacke­n Marcus Högström, och när pucken sedan kom tillbaka gick allt ruskigt snabbt. I samma rörelse som Rögles tekniker tog emot pucken lade han upp den på bladet och snirklade kvickt in 2–0-målet i krysset bakom Niklas Svedberg.

Hur Höglander, som gjorde ett liknande mål borta mot Färjestad i fjol, tackade för sig efter showen?

Med ett knä i isen och armarna utsträckta gled han mot båset och tog emot medspelarn­as jubel.

Målet var inte bara en delikatess, det var även något som Rögle fick energi av och mynnade ut i att gästerna ledde med hela 5–0 efter halva matchen. Leon Bristedt visade klass – 59 sekunder efter Djurgården­s timeout – när han fintade skott, höll i och lyfte upp 3–0-pucken högt bakom Svedberg.

Ett mål som var resultatet av Patrik Berglunds slarv på blålinjen. Mer hemmaslarv skulle det bli. Linus Hultström var inte tillräckli­gt noggrann på offensiva blålinjen i powerplay, och Erik Andersson utnyttjade friläget på bästa sätt.

22 sekunder senare – i samma boxplay – satte Taylor Matson 5–0 efter att Michael Haga tappade pucken i samband med en uppåkning.

Under samma tvåminuter­speriod lyckades Djurgården reducera då Patrik Berglund satte 1–5 i powerplay efter 11.09.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden