Hallandsposten

Nu öppnar banken som lånar ut prylar igen

Halmstad: På onsdag blir det nyöppning av banken som lånar ut prylar. I de nya lokalerna i Haldahuset kan Fritidsban­ken erbjuda ett bredare sortiment än tidigare.

- Cecilia Welin cw@hallandspo­sten.se 010-471 51 66

I slutet av augusti stängde Fritidsban­ken sina gamla lokaler på Österskans efter två år. Sedan dess har arbetet med att flytta prylar och annat till nya lokaler i Haldahuset vid högskoleom­rådet pågått.

Eftersom de nya lokalerna är större kommer verksamhet­en att kunna erbjuda sina låntagare ett bredare sortiment, men även bättre parkerings­möjlighete­r.

Samtidigt har kommunens arbetsmark­nadsenhet, som hjälper personer som står långt ifrån arbetsmark­naden att hitta sysselsätt­ning, tagit över ansvaret för Fritidsban­ken.

I Haldahuset huserar även Kretsloppa­n, en butik som även den drivs av arbetsmark­nadsenhete­n och som säljer second hand och saker som har tillverkat­s eller renoverats i de verkstäder som också finns i huset.

Flytten av Fritidsban­ken innebär att de anställda kan hjälpas åt med husets olika verksamhet­er och därmed

få möjlighet att prova på olika sorters arbete.

Och nu är det snart dags för nyöppning av Fritidsban­ken. På onsdag i nästa vecka blir det invigning med tal och rundvandri­ng i de nya lokalerna. Fritidsban­ken kommer därefter att hålla öppet varje vardag.

Enhetschef Kaj Karegren säger i ett pressmedde­lande att han hoppas att Haldahuset blir något av ett utflyktsmå­l för Halmstadbo­rna.

– Man kan först gå in och titta efter sportutrus­tning i Fritidsban­ken och sedan kan man fynda möbler, cyklar, porslin med mera vägg i vägg på Kretsloppa­n, uppger han.

 ?? Bild: Hp/arkiv ?? Fritidsban­ken slår upp sina portar igen.
Bild: Hp/arkiv Fritidsban­ken slår upp sina portar igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden