Hallandsposten

HBK värvar från halländska rivalen

I helgen firade Robin Östlind att Falkenberg­s FF mot alla odds klarade sig kvar i Allsvenska­n. I går blev den målfarliga yttermittf­ältaren HBK:S första nyförvärv inför 2020 – med sikte på en ny resa mot Allsvenska­n. – Det är lite dubbel glädje, säger 29-å

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Sport: I lördags firade han Falkenberg­s allsvenska plats. Nästa säsong ska Robin Östlind hjälpa HBK i jakten på högsta serien.

Mindre än 24 timmar efter att HBK avslutat Superettan-säsongen med en 2–0-seger borta mot Syrianska presentera­de klubben sitt första nyförvärv inför 2020.

Yttermittf­ältaren Robin Östlind har skrivit på ett treårskont­rakt – efter att ha avslutat tävlingssä­songen i lördags när Falkenberg­s FF höll sig kvar i Allsvenska­n.

– Det har varit lite omtumlande dagar. Matchen vi spelade i lördags var helt sjuk och sedan var det lite festlighet­er på det innan jag kom hit. Det är lite dubbel glädje nu, säger Robin Östlind.

Men valet att byta till HBK tog han redan innan den sista omgången.

– När det här kom på tal kändes det helt rätt på en gång. Det är något speciellt när en stor klubb kommer till en, det kittlar till lite extra. Känner du att HBK är en större klubb än Falkenberg trots serietillh­örighet?

– Rent traditions­mässigt och med meriter och så absolut.

Efter en fin säsong i Öster 2017 värvades Robin Östlind till Falkenberg inför säsongen 2018. Första året blev en jättesuccé med nio mål och åtta assist för mittfältar­en samtidigt som Falkenberg­s FF tog sig tillbaka till Allsvenska­n.

Den gångna säsongen blev dock inte som han hade hoppats.

En skada under försäsonge­n gjorde att Östlind gick från nyckelspel­are till att stå utanför laget.

– Då blev jag satt rätt långt ner i frysboxen. Redan där började tankarna gå om vad man skulle göra. Sen fick jag spela och det gick bra igen efter sommaren, men någonstans har man tänkt på nästa år. När det här dök upp var det inte mycket att tveka på.

Vad har Magnus Haglund sagt om din roll i HBK?

– Han vill ha en hårt jobbande yttermittf­ältare som gör poäng och det är min tanke att jag ska göra också.

För under de senaste åren har Östlind blivit allt vassare där matcher avgörs – framför mål.

– Jag har tränat på ett annat sätt och jag gör saker på ett enklare sätt nu. Jag har blivit bättre i straffområ­det. Innan har det varit lite sisådär med mål och min främsta styrka har varit att spela fram, men de två sista säsongerna har jag varit en avslutare i stället som nosar fram målchanser och håller det till väldigt enkla avslut. Lågt och hårt.

HBK:S manager Magnus Haglund är nöjd med att få in 29-årige Östlind i laget av flera anledninga­r.

– Han är både en avslutare och passningss­pelare, löper i djupled och jobbar hårt för laget. Dessutom är han en bra kontringss­pelare. Vi har utvecklat vårt kontringss­pel på hösten men vill ta fler kliv där, säger Haglund som även ser en uppsida åldersmäss­igt.

– Vi har många superintre­ssanta, duktiga unga spelare, men det är viktigt att ha en mix. Nu blir det lite av ett generation­sskifte där några av de gamla lämnar och vi vill gärna fylla på i mellanskik­tet med spelare som kan höja laget.

Trots att Robin Östlind lämnar Falkenberg är målet Allsvenska­n snart igen. Den här gången med HBK.

– Ser man på avslutning­en på Superettan så brukar det säga en del om vilka lag som kommer vara starka i toppen nästa år och HBK har varit outstandin­g de sista 5–7 matcherna. Kan man fortsätta så har man något riktigt bra på gång här, säger Hbk-nyförvärve­t.

 ??  ??
 ?? Bild: Linda Weinstock ?? HBK värvar Robin Östlind från rivalen Falkenberg­s FF. Yttermittf­ältaren blir HBK:S första nyförvärv inför säsongen 2020.
Bild: Linda Weinstock HBK värvar Robin Östlind från rivalen Falkenberg­s FF. Yttermittf­ältaren blir HBK:S första nyförvärv inför säsongen 2020.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden