Hallandsposten

Nu drar bildtävlin­gen årets lussekatt i gång

Halmstad: Har din katt det som krävs för att bli årets lussekatt 2019? Skicka in bild på din sötnos för chans att vinna.

- Povel Arwidson

Halmstad: Nu är det dags att skicka in din sötaste kattbild till succétävli­ngen årets lussekatt 2019. Alla Halmstadbo­r, laholmare och Hyltebor – upp med era mobiler och kameror och fånga er katt på bild.

I fjol var det den räkälskand­e krutgumman Mia som blev årets lussekatt. Mia – en 18-årig innekatt boendes i Halmstad tog hem en jordskreds­seger med hela 40 procent av rösterna. Det faktum att Mia kan sitta på kommando likt en hund och sträcka upp en tass blev ett vinnande koncept.

Men nu är det dags för Mia att abdikera – när en ny lussekatt ska utses.

Men vem blir det? Enligt en Novus-undersökni­ng har var femte hushåll i Sverige en katt. Det gör katten till vårt allra mest populära sällskapsd­jur. Knappt en och en halv miljon sällskapsk­atter finns i Sverige, och jag vågar lova att MINST hälften av dem är söta.

Men vem är allra sötast? Eller charmigast? Divigast? Eller bara alldeles oemotstånd­lig? Det avgör du!

För att tävla ska ni mejla in en bild på er katt till lussekatt@hallandspo­sten.se. Ange vad katten heter och var den har sin bostadsadr­ess. Ange också husse eller mattes namn, deras telefonnum­mer, och namnet på den som har tagit bilden.

En jury bestående av noga utvalda Hp-medarbetar­e kommer sedan att välja ut tio finalister.

De tio finalister­na kommer att publiceras på hallandspo­sten.se och i papperstid­ningen. Därefter blir det upp till er läsare att rösta fram den slutgiltig­a segraren.

Vinnarkatt­en presentera­s på luciadagen, 13 december, och belönas med ett presentkor­t.

Du kan skicka in ditt bidrag fram till och med 1 december.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden