Hallandsposten

Beskedet: Här spelar HBK:S målspruta under nästa år

Halmstads BK:S skyttedrot­tning Moa Karlsson, 17, har bestämt sig. Den flicklands­lagsmerite­rade anfallaren har provtränat med både Halmia och Laholm i höst – men väljer att följa med HBK upp i division 1 under 2020.

- Carl Fredrik Johansson

” När HBK fick en plats i division 1 var det en självklarh­et att stanna kvar.

– Jag känner att HBK är en klubb som jag har trivts väldigt bra i nu under två säsonger och att det har varit en bra och utveckland­e miljö. Men det var väl när HBK fick en plats i division 1 som jag kände att det var en självklarh­et att stanna kvar, säger hon.

Moa Karlsson

Moa Karlsson vann skytteliga­n i division 2 i år på 31 mål. Men det räckte inte för att Halmstads BK skulle vinna serien utan man slutade tvåa, en poäng efter Laholm – som tog direktplat­sen upp till division 1.

Laholm, som ”bara” gjorde 74 mål i serien mot HBK:S 113, var efter säsongen inte sena att bjuda in Moa Karlsson till provtränin­g.

– Jag fick ett väldigt bra intryck av Laholm och det var ett lockande alternativ. Men när HBK fick beskedet om division 1 så kände jag att det var rätt beslut att stanna, säger hon.

Moa Karlsson berättar hon även har tränat med Halmia, som slutade sjua i division 1 i år.

Men HBK fick en friplats till ettan sedan Hille IF från Gävle dragit sig ur – och nu kan hon i stället se fram emot Halmstadde­rbyn mot Halmia under nästa säsong.

Hur ska det bli att spela i ettan med HBK?

– Det känns väldigt kul. Sedan tror jag också att vi har goda chanser i division 1, men det kommer att krävas mer från laget. Det kommer att vara mycket tuffare motstånd än i division 2. Men jag tror att ”Fidde” (Fredrik Andersson) är en tränare som kommer att kunna utveckla laget och göra så att vi lyckas bra i division 1.

 ?? Bild: Johan Persson/arkiv ?? Skyttedrot­tningen Moa Karlsson stannar kvar i Halmstads BK, som 2020 debuterar i division 1.
Bild: Johan Persson/arkiv Skyttedrot­tningen Moa Karlsson stannar kvar i Halmstads BK, som 2020 debuterar i division 1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden