Hallandsposten

Nu öppnar Estelle Alphand även för en fartsatsni­ng

Estelle Alphand har precis kommit tillbaka från en skada och har siktet inställt på att klättra i både slalom och storslalom. Samtidigt funderar hon redan nu på en fartsatsni­ng senare i vinter. – Jag vill ju gärna köra alla grenar, säger hon.

-

Pappa Luc Alphand, som vann den totala världscupe­n 1996–1997, har ett Vm-brons i störtlopp och totalt tolv världscups­egrar i störtlopp och super-g. Dessutom är även hennes bröder Nils och Sam fartåkare.

Nu har även Estelle Alphand själv börjat kasta blickarna mot att ta upp fartdiscip­linerna igen.

– Det är slalom och storslalom som gäller nu. Men sedan kanske jag ska tävla lite mer i fart, i Europacupe­n först, säger hon.

– Det är inte säkert än, men kanske lite super-g i alla fall. Det är bara en idé jag fått.

Estelle Alphand debuterade i världscupe­n redan 2013, men körde för pappans hemland Frankrike tills hon bytte till det svenska landslaget inför säsongen 2017–2018.

Det gick över förväntan direkt. Under premiärsäs­ongen som svensk åkare plockade hon flera topp tioplaceri­ngar och klev fram som ett möjligt medaljhopp till hemma-vm i Åre i vintras.

Tyvärr hann dock förra säsongen knappt komma i gång innan olyckan var framme. Alphand körde ur världscups­lalomen i Killington i november och drabbades av en fotledsfra­ktur, en skada som höll henne borta från tävling resten av säsongen.

– Jag hann inte med mycket av säsongen. Det var jobbigt i början. Man kunde inte göra något, bara satt i soffan och kollade på de andra, säger hon.

– Det var inte så kul, men sedan gick det ändå ganska fort.

Först efter elva månader, i storslalom­premiären i Sölden i oktober, var 24-åringen tillbaka i tävlingspi­sten. Hon lyckades dock

” Det är slalom och storslalom som gäller nu. Men sedan kanske jag ska tävla lite mer i fart, i Europacupe­n först.

Estelle Alphand

inte kvala in till det andra åket, den gången. Men målsättnin­gen för säsongen ligger fast.

– Jag har kanske inte tänkt så mycket på det, men jag vill gärna

 ??  ?? Estelle Alphand under träningarn­a inför storslalom­premiären i Sölden i oktober.
Estelle Alphand under träningarn­a inför storslalom­premiären i Sölden i oktober.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden