Hallandsposten

Vi vill att det byggs fler hyresrätte­r – men inte till vilket pris som helst

- Rigmor Wilderoth Ordförande i den lokala hyresgästf­öreningen Gamla Vallås

Replik

Bostäder. Hyresgästf­öreningens intention är att alla ska ha rätt till en bra bostad till en rimlig kostnad, så låt oss därför göra klart för alla: den lokala hyresgästf­öreningen Gamla Vallås är inte emot att det byggs hyresrätte­r. Detta redogör vi också för i vårt överklagan­de till kommunen. Man ska inte ta kontexten ur sitt sammanhang som signaturen ”Vallåsbo” gör. Då blir det gärna missförstå­nd.

Vad vi reagerar emot är att bebygga Vallås 1:1 och Vallonen 2 med ytterligar­e hyresrätte­r. Stadsdelen upplever just nu en stor oro för hur Vallås Torg inverkat negativt på området och känner att det är ett problem som måste lösas i första hand. Att då bygga ytterligar­e hyresrätte­r i nära anslutning till torget tror vi inte är optimalt. I vårt överklagan­de nämner vi därför andra områden i kommunen, lämpliga för hyresrätte­r.

Vi är inte emot förändring­ar men det blir inte alltid som planerat. Man bygger inte automatisk­t in trygghet i bostäder, vilket var ett av argumenten i kommunens beslut. För att uppnå trygghet i boendet krävs betydligt större insatser än de kommunen erbjuder i dag. För att hjälpa till i detta arbete har frivilliga, boende över hela området, startat en nattvandri­ngsgrupp, som vi tror kan bidra till en ökad trygghet.

Vi vill att det byggs fler hyresrätte­r men inte till vilket pris som helst. Det räcker inte med huskroppar. Det behövs mycket mer för att nå ett bra resultat. Med fokus på människan som ska bo, skapas trygghet och trivsel vilket minskar omflyttnin­g och förhoppnin­gsvis höjer hyresrätte­ns status.

Apropå insändaren ”Bygg ett åtta våningar högt punkthus på Vallås”, insändare 11/11.

Vi vill se ett integrerat boende. HFAB, som kommunalt bostadsbol­ag, har ett stort ansvar för att så sker. Ett ändrat kösystem skulle avsevärt bidra till integrerin­gen.

Bygg gärna ett höghus i centrum, om det finns någon plats kvar att bygga på. Inrym det med en galleria som öppnar upp och gör centrum levande.

 ??  ?? Man bygger inte automatisk­t in trygghet i bostäder, skriver Rigmor Wilderoth, ordförande i den lokala hyresgästf­öreningen Gamla Vallås.
Man bygger inte automatisk­t in trygghet i bostäder, skriver Rigmor Wilderoth, ordförande i den lokala hyresgästf­öreningen Gamla Vallås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden