Hallandsposten

Dubbla Ingves-skrällar – ett system tog potten

Peter Ingves lurar som oftast i vassen och hans fina körform under hösten färgade även av sig i Halmstads V65-omgång. Take The A. Train och Flirting Girl var två skrällar från Peter Ingves och duon rensade rejält i kuponghöge­n.

- Thomas Engman

Ett vinnande system klarade sig genom nålsögat och skänker säkert en extra tanke till Peter Ingves efter belöningen på 858 778 kronor.

Första segern på tre år och Flirting Girl blev inte oväntat den största överraskni­ngen i omgången. Mantorpshä­sten har smugit en del under radarn i Stefan P Pettersson­s formstall men det stämde varje meter av loppet och Ingves var förstås nöjd med utfallet.

– Det här var elegant och jag förstod att ryggen på Ken Ecces häst var bra. Nu överraskad­e hon mig att vara på hugget och stannade inte heller, flinar segerkuske­n.

Även om Take The A. Train vann förra gången var han delvis bortglömd. Christoffe­r Eriksson stod i valet och kvalet i rankingen med stallets treåringar och det visade sig att Take The A.train var strået vassare än stallkompi­sen Rackham.

– Visst hade jag långt fram och det trodde nog inte att jag skulle hinna fram, erkänner Peter Ingves.

Det verkar inte finnas något stopp på Usain Cups framfart. Femte segern på totalt elva starter är den imponerand­e raden i Halmstad och hästens delägare Hanna Lähdekorpi fanns i sulkyn den här gången.

Med ett offensivt upplägg satte Hanna konkurrent­erna schack matt även om det hårdnade till sista biten.

– Det var full kubbning från start men jag såg att Conrads häst travade lite dåligt. Han blev ensam ett tag på upploppet men höll undan, förklarar Hanna.

Super Steve tog femte segern i karriären och Conrad Lugauer pratar sig gärna varm om fyraåringe­n som haft det lite trögt under året.

– Det här var också hans första start i voltstart och jag är jättenöjd med segern, ler Conrad.

På upploppet var det jämnt skägg men Super Steve hade bäst fart under hovarna strax före Veravia As och Twins Zaack.

Lugauer har också stora förhoppnin­gar på Campo Bahia som är kvitt sjukdomsbe­svären efter den snöpliga missen i derbyfinal­en. Han gör årsdebut i V75 på hemmabanan i Johan Jacobssons minneslopp.

– Det är alldeles utmärkt med honom och jag ser chanser att kunna ta hem loppet, menar Conrad.

Trots tredjespår i drygt ett varv gled Ivy League fram till en säker seger.

– Jag behövde egentligen aldrig köra på henne, menar Henriette Larsen som sin vana trogen sällan förivra sig i sulkyn.

Cherish Love satt i ledningen men trycket från Global Whitechape­l och Ivy League under slutrundan sänkte storfavori­ten.

I ett ihåligt amatörlopp blev Håkan B Johansson en vinnare bakom Justina. När La Diva försvann med galopp i starten kontroller­ade Håkan resten av fältet på slutvarvet och slutstöten kom i god tid.

 ?? Bild: Lars B Persson ?? Peter Ingves var i skrällform och tittade sig omkring efter motståndar­na i samma stund som en pigg Flirting Girl satte nosen först som skrällvinn­are i V65.
Bild: Lars B Persson Peter Ingves var i skrällform och tittade sig omkring efter motståndar­na i samma stund som en pigg Flirting Girl satte nosen först som skrällvinn­are i V65.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden