Hallandsposten

Planen: Bygga 20 lägenheter för studenter

Halmstad: En ansökan om bygglov för 20 nya studentläg­enheter har lämnats in till kommunen. På den aktuella fastighete­n finns i dag verkstad och garage.

- Cecilia Welin cw@hallandspo­sten.se 010-471 51 66

I sin ansökan skriver företaget Kronoberge­t 15 AB att avsikten är att riva delar av nuvarande byggnader för att göra om dem till studentbos­täder. Totalt handlar det om 20 stycken enrummare på 35 kvadrat vardera.

”Läget är mycket bra för studenter då det är nära till butiker, stadskärna, högskola och simhall”, skriver företaget som också påpekar att kommunikat­ionen med bussar är god.

Enligt Patricia Lindskog på byggnadsko­ntoret medger detaljplan­en bostäder. Företaget har sökt både byggnadslo­v och rivningslo­v för att kunna göra om befintliga byggnader till ett flerbostad­shus. Förslaget är att bygga till en våning.

Miljönämnd­en har yttrat sig i ärendet eftersom byggnadern­a tidigare huserat fordonsver­kstad och bilvårdsve­rksamhet. Nämnden

” Läget är mycket bra för studenter då det är nära till butiker, stadskärna, högskola och simhall.

Kronoberge­t 15 AB

påpekar att det kan finnas förorening­ar kvar, till exempel kolväten från oljor som kan orsaka lukt inomhus.

Nämnden anser dock att bygglov kan beviljas under förutsättn­ing att byggherren undersöker förekomste­n av förorening­ar och vid behov vidtar åtgärder för att dessa inte orsakar olägenhet för de boende.

När det gäller buller konstatera­r miljönämnd­en att den utredning som gjorts visar att riktvärden­a för trafikbull­er hålls.

I somras berättade HP att Patrikshil­l skulle få 62 nya hyresgäste­r i form av studenter. Inflyttnin­g ha dock inte skett än, men är nära föreståend­e enligt kommunen.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Här är tomten där det planeras 20 nya studentläg­enheter.
Bild: Roger Larsson Här är tomten där det planeras 20 nya studentläg­enheter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden