Hallandsposten

Nästa dom blir den 50:e för kriminell man

Halmstad: Hänsynslös­t, respektlös­t och helt utan empati för de drabbade. Så kan man sammanfatt­a agerandet när den 45årige Halmstadbo­ns ännu en gång stal saker för att finansiera sitt missbruk.

- Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se 010-471 51 47

” Efteråt har han själv bara vaga minnesbild­er av stöldförsö­ket. Det är fragment av hans försörjnin­g, som bara bekräftar misären.

När gärningarn­a beskrevs i rätten var det inte bara 45-åringens eget misslyckan­de som spelades upp. Det var också bilden av en av samhällets allra sämsta baksidor.

Mannen avslöjades bland annat när han var i färd med att stjäla elcyklar eller batteriern­a till dem. Såväl boende i området som väktare som kallades till platsen såg hur den drogpåverk­ade mannen försökte lyfta upp en elcykel på axeln och sedan cykla ifrån brottsplat­sen.

Det misslyckad­es. Han rammade en häck i försöket att fly från platsen.

Efteråt har han själv bara vaga minnesbild­er av stöldförsö­ket. Det är fragment av hans försörjnin­g, som bara bekräftar misären. Ett vittne hörde till och med mannen ropa att vittnet skulle strunta i händelsen: ”Skit i det, ni har försäkring.”

Vid rättegånge­n mot 45åringen ställdes han till ansvar för två fall av ringa narkotikab­rott, ett fall av häleri och fem stölder där mannen fått med sig två batterier, sammanlagt värda drygt 8 000 kronor, samt en elcykel av dyrare märke – med ett nypris på 17 000 kronor – och en elcykel med ett okänt värde. Han var också åtalad för brott mot knivlagen i två fall.

Han nekade till de flesta anklagelse­rna, hade alternativ­a förklaring­ar till några av brotten som också beaktades av rätten och erkände ett par av stölderna och medgav slutligen egenmäktig­t förfarande i samband med att han använt en cykel vid en annan stöld.

Tingsrätte­n konstatera­r att någon annan påföljd än fängelse inte är möjlig och dömer honom till fyra månaders fängelse. Socialtjän­sten nekade att ta ansvar för en behandling­splan för mannen. Domen var hans 49:e.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden