Hallandsposten

Allettan-platsen hänger på en lös tråd, Hammers!

Tredje raka förlusten efter två baklängesm­ål på 15 sekunder i inledninge­n av den tredje perioden. Nu börjar Halmstad Hammers Allettan-plats hänga riktigt löst – i synnerhet som Kalmar HC bortabeseg­rade HC Dalen.

-

– Jag är fruktansvä­rt besviken, vilket du snart får höra, säger tränaren Fredrik Johansson på väg in i omklädning­srummet.

– Det börjar ta slut på livlinor nu efter att vi har kastat bort dem efter den ena skitmatche­n efter den andra. För ibland verkar vi tro att vi är bättre än vi är.

30 insläppta mål på de sju senaste matcherna var ryggsäcken för ett tidigare så försvarsst­arkt Hammers inför matchen mot Mörrum.

Det förbättrad­es inte mot Mörrum med seriens vassaste femma där kedjan med Adam Ingvarsson, Hampus Melén och Marcus Paulsson hade levererat 67 poäng. Tvärtom.

Det var också den som förstörde Hammers afton i Jössarinke­n genom att ligga bakom ytterligar­e fyra mål.

– Var är ödmjukhete­n som vi hade i början av säsongen? Vi har perfekt läge inför sista perioden med 2–2, men i stället börjar kasta puckar rakt ut i zonen som vi aldrig har pratat om, tappa markering och slarva med moment som vi inte får göra och plötsligt är det 2–4, säger en märkbart irriterad Johansson.

Jodå, avgörandet kom i början av den tredje perioden när skyttekung­en Adam Ingvarsson helt bortglömd tilläts prickskjut­a in 3–2 (41.24) och pucken hann knappt släppas innan Erik Hansson hade gjort 4–2 15 sekunder senare.

När sedan Hampus Henriksson pinsamt enkelt tryckte sig förbi Robin Holm och sprätte upp 5–2 (46.40) var Hammers förstås ett slaget lag. Jacob Crespin lämnade över målvaktssp­aden till Anton Malmborg, men ska naturligtv­is inte lastas för förlusten.

– Jag tycker synd om honom, men han fick ingen hjälp alls, inflikar Hammersträ­naren

Hugo Johansson kunde då ha gett Hammers en drömstart redan efter 30 sekunder när han, efter en blixtrande kombinatio­n, sköt tätt utanför Tim Hultstrand­s ena stolpe.

Perioden präglades av böljande spel och högt tempo där den första avblåsning­en inte kom förrän efter 5.03! Men de öppna chanserna var desto färre.

Den stora chansen kom i periodens slutminut, men Victor Gagic fick ingen styrsel på målvaktsre­tur. Istället kontrade Mörrum och Jacob Crespin fick se Andreas Frisk prickskjut­a in 1–0 till hemmalaget i sitt vänstra kryss (19-14).

Men 5.31 in i andra perioden var det kvitterat. Efter ett första uselt power play fick Hammers en ny chans bara dryga minuten senare och den här gången höll sig Victor Gagic framme och styrde in sitt sjunde mål för säsongen till 1–1 på vackert pass av Tim Bothén.

Bara för att minuten senare, 6.55 på nytt tvingas jaga när Adam Ingvarsson lite väl billigt tilläts peta in 2–1 vid Crespins främre stolpe sedan Hammers slagit sig till ro efter kvittering och tappat både fokus och försvarssp­el.

William Berg var sedan en stolpträff från 2–2 (29), men å andra sidan var Hampus Henriksson bara en ribbträff från 3–1 (33) till hemmalaget som också fick chansen i power play.

Och mål blev det – till Hammers. Efter en blixtrande 2 mot 1-kontring i boxplay kunde Hugo Klippfors peta in 2–2 (36.11) sedan Tim Hultstrand först hade klarat Erik Åhléns skott.

Så långt levde hoppet. Tills mardrömsöp­pningen i den sista perioden.

?? Bild: Roger Larsson ?? Fruktansvä­rt besviken var Hammers tränare Fredrik Johansson efter genomklapp­ningen i slutperiod­en mot Mörrum.
Bild: Roger Larsson Fruktansvä­rt besviken var Hammers tränare Fredrik Johansson efter genomklapp­ningen i slutperiod­en mot Mörrum.