Hallandsposten

HBK närmar sig värvning – men ”Höggi” lämnar

Magnus Haglund hoppas få klart med en assisteran­de tränare och en back inom en vecka. Men för utlånade islänninge­n Höskuldur Gunnlaugss­on blir det inte någon fortsättni­ng i HBK. – I dagsläget är han inte aktuell för att spela i HBK 2020, säger Hbk-manager

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se

Halmstads BK avrundade fotbollsår­et 2019 med en inomhusträ­ning i Kombihalle­n – den inomhushal­l som fick en nyckelroll i att rädda klubbens ekonomi under hösten.

Efteråt berättade Magnus Haglund att han hoppas ha de sista pusselbita­rna på plats i truppbygge­t inom en snar framtid.

Dels i form av en ny back sedan Peter Larsson och Jesper Westerberg har lagt skorna på hyllan. Dels en ny assisteran­de tränare efter Keith Millen.

– Vi närmar oss när det gäller att göra klart med en back och med en assisteran­de tränare och vi tror att vi kan klara detta inom några dagar, säger Magnus Haglund.

– Jag räknar med att allt är ”spikat” när det gäller truppen inom en vecka.

Vad söker ni för typ av back?

– Vi vill ha en spelare med erfarenhet som är gångbar på flera platser i backlinjen och som har en ålder som är lämplig i mellanskik­tet.

En sådan spelare finns just nu i klubbens närhet i form av tidigare Tysklandsp­roffset Joseph Baffo som tränar med HBK och lagets sjukgymnas­t Simon Bakkioui när han närmar sig comeback efter backens senaste korsbandss­kada.

– Vi för inga diskussion­er med Baffo i nuläget utan kommer ta in en annan spelare. Sedan får vi liksom andra följa Baffos utveckling och se om det kan bli något för oss längre fram, säger Haglund. Kommer ni ta ett beslut om Johan Oremo inom en vecka också?

– Den frågan får leva lite till. Däremot är det nu klart att det inte blir någon återkomst för utlånade isländske mittfältar­en Höskuldur Gunnlaugss­on i HBK.

Höskuldur gunnlaugss­on får leta ny klubbadres­s.

Johan oremo får vänta på ett besked om framtiden i HBK. 25-åringen, som värvades till HBK sommaren 2017, har den här säsongen varit utlånad till sin tidigare klubb Breidablik på Island. Hans kontrakt med HBK går ut till sommaren.

– ”Höggis” ambition är att hitta en annan klubb och vi har fyllt upp de platserna med andra spelare. I dagsläget är han inte aktuell för att spela i HBK 2020, säger Magnus Haglund.

HBK avslutar träningsår­et 2019 med en bordtennis­turnering i Halmstad arena under torsdagen. Därefter väntar nästan sex veckors ledighet.

Den 7 januari drar försäsonge­n 2020 i gång.

 ?? Bild: Johanna Lundberg/bildbyrån/arkiv ?? magnus Haglund hoppas få den sista pusselbite­n i truppbygge­t på plats de närmaste dagarna.
Bild: Johanna Lundberg/bildbyrån/arkiv magnus Haglund hoppas få den sista pusselbite­n i truppbygge­t på plats de närmaste dagarna.
 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån/arkiv ??
Bild: Krister Andersson/bildbyrån/arkiv
 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån/arkiv ??
Bild: Krister Andersson/bildbyrån/arkiv
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden