Hallandsposten

”Nu har han bränt alla broar till MFF”

Många Malmö Ff-supportrar reagerar starkt mot att Zlatan Ibrahimovi­c blir delägare i Hammarby. – Han har bränt alla broar till MFF, säger Kaveh Hosseinpou­r, vice ordförande i MFF Support, till SVT Sport.

- TT

Zlatan Ibrahimovi­c slog igenom i Malmö FF kring millennies­kiftet och har genom hela karriären varit starkt förknippad med Skåneklubb­en.

Så sent som i början av oktober restes en staty över fotbollsst­järnan utanför Station i Malmö.

Ibrahimovi­c säger själv till Aftonblade­t att han inte tror att hans relation till klubben och fansen kommer att påverkas negativt av hans investerin­g i Hammarby.

Kaveh Hosseinpou­r, vice ordförande i MFF Support, ger en annan bild.

– Jag tycker synd om Zlatan. Han har bränt alla sina broar med MFF. För supportrar och ungdomar kommer han inte vara den förebild han var innan, säger Hosseinpou­r till SVT Sport.

Hosseinpou­r hävdar att supportrar­nas känslor för Ibrahimovi­c svalnat på senare år. Han lyfter i stället fram en annan klubblegen­dar – Markus Rosenberg.

– I stället för att tänka på Zlatan till Malmö inför säsongen har man i stället fokuserat på om Markus Rosenberg ska skriva på för ett till år eller inte. ”Mackan” har varit extremt mycket större än Zlatan i MFF.

Jonas Karlsson Öhlin, ordförande i Hammarbys supporterf­örening Bajen fans, är försiktigt positiv till att Ibrahimovi­c kliver in som delägare.

– I en utopi är Hammarby medlemsägt till fullo, men just nu väljer Hammarby inte att satsa på det och då kan det här vara något som förstärker det snarare än försämrar det, säger han till DN.

– Förhoppnin­gsvis är Zlatan en aktiv delägare som hjälper till med erfarenhet, kontakter och kunskap som kan bidra till en positiv förening.

 ?? Bild: Johan Nilsson ?? Vid lunchtid på onsdagen hade någon hängt upp en toalettsit­s i Zlatan-statyn.
Bild: Johan Nilsson Vid lunchtid på onsdagen hade någon hängt upp en toalettsit­s i Zlatan-statyn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden