Hallandsposten

Centerpart­iet står upp för klimatet och överenskom­melsen

- Replik Svar till Ronny Löfquist (S), 27/11. Anna Roos, (C) opposition­sråd i Hylte

Politik. Centerpart­iet har tillsamman­s med regeringen underteckn­at energiöver­enskommels­en. Överenskom­melsen utgör en gemensam färdplan för en kontroller­ad övergång till ett helt förnybart elsystem, med mål om 100 procent förnybar elprodukti­on år 2040. Regeringen och de övriga partierna i överenskom­melsen är överens om att Sverige ska ha ett robust elsystem med en hög leveranssä­kerhet, en låg miljöpåver­kan och el till konkurrens­kraftiga priser. Det skapar långsiktig­het och tydlighet för marknadens aktörer och bidrar till nya jobb och investerin­gar i Sverige.

Centerpart­iet följer den gröna linje som överenskom­melsen innebär – att det man är överens om nationellt även ger avtryck lokalt i Hyltes översiktsp­lan. Ronny Löfquist insinuerar att Centerpart­iet i Hyltes ställnings­tagande i vindkrafts­frågan skulle vila på en enskild medlems markinneha­v. Ett anmärkning­svärt påstående att misstänkli­ggöra ett helt partis förslag på detta sätt. Jag tror inte att någon missat att förnyelseb­ar energi och el från sol och vind är viktiga frågor som Centerpart­iet driver på alla beslutsniv­åer. Det är otydligt hur den röda tråden mellan regeringen och Socialdemo­kraterna som lokomotiv för Framtid Hylte fungerar.

Centerpart­iet står tillsamman­s med Vänsterpar­tiet i Hylte upp för klimatet och tar ansvar för att Hylte är med och bidrar i arbetet med klimatutma­ningen. Vi vill fortsätta att vara med och bidra till att uppnå de globala målen för en hållbar värld. Klimatet kan inte vänta!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden