Hallandsposten

Padelbanor­na för tankarna till flyghangar­er eller rymdfarkos­ter

- Vilshärads­bo

Padelhalla­r. Ägarna till de omtalade padelbanor­na i Villshärad har ansökt om dispens från strandskyd­d och landskapss­kydd. Här följer argument och åsikter emot denna ansökan:

Området är landskapss­kyddat av länsstyrel­sen sedan 1974.

Banorna är uppförda utan att ägarna sökt bygglov och de har till HP sagt att de frågat flera personer om bygglov behövs, men vill inte tala om vilka de frågat. För att få ett pålitligt svar måste de vara väl medvetna om att det är kommunen och länsstyrel­sen de ska vända sig till, speciellt som de haft kontakt med länsstyrel­sen angående utbyggnad av golfbanan, byggande av ridbana och hagar tidigare och dessutom säger att före detta ägaren till golfbanan hade länsstyrel­sens tillstånd för att göra banan – hade han tillstånd måste han ju ha frågat.

Det finns stora naturvärde­n att bevara på platsen med fantastisk­a öppna vyer ut över strand och hav och padelbanor­na påverkar givetvis utsikten. Dessa gigantiska byggnader kan inte jämföras med hur golfbanan påverkade även om vissa spelare drack alkohol, var högljudda och dessutom farliga för omgivninge­n när golfbollar­na kunde hamna var som helst utanför banan.

Padelbanor­na för tankarna till flyghangar­er eller rymdfarkos­ter, är dessutom upplysta till 22.00 året runt och det högljudda ”smällandet” från padelspele­t och spelarna är störande.

Det har också utförts stora schaktning­sarbeten på området.

Förutom detta spelas hög musik till sent på kvällen på restaurang på området – farväl stilla, ljuva sommarkväl­lar i trädgården.

Tillåt inte denna fräckhet, nonchalans, respektlös­het och detta lagbrott som påverkar så många boende och besökare i Villshärad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden