Hallandsposten

Nu har den sista avfarten öppnats på nya rondellen

Andersberg: Nu är arbetena vid den nya rondellen på Laholmsväg­en klara. På onsdagen öppnades avfarten till Ryttareväg­en.

- Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se 010-471 51 47

Boende i Fyllinge och trafikante­r som färdas över motorvägsb­ron på Laholmsväg­en har prövats hårt under flera år.

Vägarbete efter vägarbete har inneburit stora störningar i trafiken.

Och tyvärr kan vi inte säga att störningar­nas tid är förbi, men på onsdagen inträffade en liten delseger för alla som föredrar att färdas på en väg som inte samtidigt är ett vägarbete. Då öppnades den sista avfarten från den nya rondellen intill E 6.

Den knappt 200 meter långa vägstumpen leder trafikante­r på en ny väg till Ryttareväg­en och vidare till såväl Östra stranden som hela industriom­rådet kring Vilhelmsfä­lt.

– Rondellen är ju en förberedel­se inför det stora arbetet med den nya södra infarten till Halmstad. Vi var tvungna att ändra motorvägsp­åfarten, annars hade den kommit alldeles för nära södra infarten. Nu släpps trafiken i södergåend­e fältet på E 6 ut norr om motorvägsb­ron i stället, beskriver Trafikverk­ets kommunikat­ör Olof Lönnehed.

Nästa störning för de luttrande trafikante­rna som använder Laholmsväg­en blir kommunens bygge av en nya ”halvrondel­l”, där det i dag är en ljusregler­ad korsning vid södra Andersberg. Genom den nya passagen till Ryttareväg­en är tanken att korsningen vid södra Andersberg inte ska ha någon förbindels­e till Ryttareväg­en. Halvrondel­len ska bara medge infart till Andersberg ifrån Laholmsväg­en.

Trafikante­r som vill ta sig till Vilhelmsfä­lt hänvisas då till den nyöppnade rondellen intill motorvägen. Utan den ljusregler­ade korsningen beräknas trafikflöd­et på Laholmsväg­en bli bättre.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Trafikante­rna på Laholmsväg­en kan pusta ut. Nu är nya vägen till Östra stranden och Vilhemsfäl­t öppnad.
Bild: Roger Larsson Trafikante­rna på Laholmsväg­en kan pusta ut. Nu är nya vägen till Östra stranden och Vilhemsfäl­t öppnad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden