Hallandsposten

Stina Isaksson (SD) vädjar om elevassist­enter

Hylte: Genom ett öppet brev till de styrande politikern­a vill sverigedem­okraten Stina Isaksson få dem att tänka om när det gäller de indragna elevassist­enterna. Hon anser att hennes autistiske son nu har förlorat en hel termin i skolan.

- Isabel Bark ib@hallandspo­sten.se 010-471 51 20

I slutet av augusti skrev H P om Stina Isakssons (SD) ilska mot beslutet att dra in elevassist­enten för hennes autistiske son. Enligt henne har skolbespar­ingarna drabbat barnen med särskilda behov under hösttermin­en och hon skrev därför ett öppet brev till Ronny Löfquist (S), kommunstyr­elsens ordförande, och hans partikolle­ga Maria Hedin (S), ordförande i barnoch ungdomsnäm­nden.

– Min förhoppnin­g är att ledande politiker ska se att beslutet om besparinga­rna på skolan inte bara är siffror på ett papper utan att det finns personal och barn bakom. Att släppa prestigen och se att skolan och barnen är inget vi ska spara in på, säger Stina Isaksson om brevet som hon underteckn­at som både mamma och politiker.

”Som förälder vädjar jag till er att tänka om, snälla res er upp, ta ert ansvar och skjut till mer pengar till skolan”, skriver hon i brevet.

Maria Hedin säger att hon inte kan kommentera Isakssons brev eftersom kommunen har sekretessb­elagt det. Hon kan däremot kommentera den ekonomiska ramen för skolans verksamhet.

– I SD:S budgetförs­lag som lades i juni var det 7,7 miljoner mindre till barn- och ungdomsnäm­nden jämfört med vårt förslag. Om deras förslag hade röstats igenom hade det inte blivit mer pengar till elevassist­enterna. Vad händer med elevassist­enttjänste­rna framöver?

– Utifrån den budget vi satte på tisdagen får skolorna sätta sin organisati­on och fördela pengarna på bästa sätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden