Hallandsposten

Bröderna Norén klara för festival på Galgberget

- Sara Öster so@hallandspo­sten.se 010-471 51 23

Sommaren är kort men snart är den här igen. I juni är det dags för Galgbergsf­estivalen och nu är de första artisterna bokade. Gustav och Viktor Norén kommer till Halmstad.

Under kommande vår och sommar turnerar Gustav och Viktor Norén tillsamman­s med Floda spelmän. Nu står det klart att de även svänger inom Halmstad, den 27 juni.

2020 hålls Galgbergsf­estivalen för femte gången. Det är en festivalda­g med musik inom americana, visa och folkmusik som arrangeras på Hallandsgå­rden i centrala Halmstad.

Det var när Gustaf flyttade till Dala-floda förra året som han upptäckte den lokala passionen inom den musikgenre­n han själv är uppvuxen med – folkmusike­n. Då föddes idén till att samarbeta med Floda spelmän. En stor del av repertoare­n består av visor tonsatta dikter av Gustaf Fröding. Det bjuds även på nyskrivna alster, kombinerat med inslag av Mando Diao, Sugarplum Fairy och State Of Sound.

”Vi har fler spännande artister på väg in, så håll utkik i sociala medier. Vi släpper namnen på artister och grupper efter hand”, säger Emrik Larsson, musikprodu­cent på Musik Hallandia, i ett pressmedde­lande.

Galgbergsf­estivalen arrangeras i samarbete med Musik Hallandia, Hallands konstmuseu­m, ABF Halland och den lokale arrangören Bengt-göte Bengtsson.

” Vi har fler spännande artister på väg in, så håll utkik i sociala medier. Emrik Larsson

 ?? Bild: Johanna Pettersson/arkiv ?? Bröderna Norén.
Bild: Johanna Pettersson/arkiv Bröderna Norén.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden