Hallandsposten

Gyllene Tiders avskedstur­né visas som dokumentär på tv

Sveriges kanske somrigaste band tar plats kring juletider. På annandag jul sänds musikdokum­entären ”Gyllene Tider – Avskedstur­nén”.

- Sara Öster so@hallandspo­sten.se 010-471 51 23

I somras spelade Halmstadba­ndet från väst till öst, söder till norr. De tog sig även en svängom i grannlande­t Norge. I musikdokum­entären ”Gyllene Tider – Avskedstur­nén” som visas på TV4 på annandag jul bjuder tittarna på delar av konserten från Ullevi, samt intervjuer med bandet.

– Man tappar både andan och orden när man fått vara med om en sådan här resa. Vi har i 40 år upplevt att vi verkligen är ”handelsres­ande i glädje”. Det är så mycket kärlek och positiv energi överallt. Vi är lyckligt lottade att få varit med på den unika resan som Gyllene Tider gjort. Hur ska vi kunna tacka? hälsar Per Gessle, Micke Syd, Mats Persson, Anders Herrlin och Göran Fritzon.

” Vi är lyckligt lottade att få varit med på den unika resan som Gyllene Tider gjort. Hur ska vi kunna tacka? Gyllene Tider

Dokumentär­en visar hur fem killar skapade Gyllene Tider, som blev Sveriges största band genom tiderna. Under sommaren 2019 gjorde de något storslaget och spelade inför slutsålda arenor över hela Sverige.

”Gyllene Tiders avskedstur­né och låtskatt står i centrum, men vi har även försökt att fånga bandets 40-åriga historia. Det här programmet är en riktig karamellpå­se av låtar och nedslag i Gyllene Tiders historia. En perfekt nostalgitr­ipp för annandagen”, säger Tv4:as exekutiva producent Johan Janrell i ett pressmedde­lande.

Tittarna får också följa med ”hem” till Harplinge utanför Halmstad, där allt en gång började. Det kan även hända att HP:S reporter Jan-owe Wikström är med i dokumentär­en. Han och Anders Roos (som står för de nya bilderna i boken) följde Gyllene Tider under hela sommaren och skrev boken ”Gyllene Tider 2.019 – en sista refräng”.

”Gyllene Tider – Avskedstur­nén” sänds den 26 december på TV4, TV4 Play och C More.

 ?? Bild: Anders Roos ?? Micke Syd, Anders Herrlin, Göran Fritzon, Per Gessle och Mats ”MP” Persson från sommarens avskedstur­né.
Bild: Anders Roos Micke Syd, Anders Herrlin, Göran Fritzon, Per Gessle och Mats ”MP” Persson från sommarens avskedstur­né.
 ?? Bild: Lina Salomonsso­n ?? Gyllene Tider – avskedstur­nén på Brottet.
Bild: Lina Salomonsso­n Gyllene Tider – avskedstur­nén på Brottet.
 ?? Bild: Johan Persson ?? GT hälsade på i Getinge – där de hade sitt första gig.
Bild: Johan Persson GT hälsade på i Getinge – där de hade sitt första gig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden