Hallandsposten

Julshoppin­gen blev mardröm för kompisgäng

Halland: För Angelica Nidle, från Halmstad, och hennes kompisar förvandlad­es julshoppin­gen på Gekås till en mardröm. När de sov över i en stuga stal någon alla deras nyinhandla­de julklappar.

- Pär Lindqvist

Halmstad: Angelica Nidle från Halmstad körde med kompisgäng­et till Gekås för att handla julklappar. När de sov över i en stuga slog någon in rutan på hennes bil och tömde den på de nyhandlade varorna.

” Jag blev mest chockad, jag hade ju handlat massa julklappar. Där tog det roliga slut för den helgen

Angelica Nidle från Halmstad åkte tillsamman­s med några tjejkompis­ar till Gekås lördagen den 14 december för att handla julklappar. Efter nästan en hel dags shoppande landade slutsumman på runt 8 500 kronor.

De hade hyrt en stuga på Gekås camping för att sova över till söndagen. I anslutning till stugan fanns dock inte tillräckli­gt många parkerings­platser för sällskapet­s bilar. Angelica blev hänvisad till en parkering bredvid stugbyn som skulle vara övervakad.

I bagageutry­mmet och i takboxen lämnade Angelica och två andra kompisar kvar sina inhandlade varor. Men när de kom ut till bilen morgonen därpå möttes de av en sönderslag­en bakruta och en uppbruten takbox.

– Jag blev mest chockad, jag hade ju handlat massa julklappar. Där tog det roliga slut för den helgen, säger hon.

Tjuven eller tjuvarna fick med sig varor för runt 15 000-16 000 kronor.

Angelica Nidle har nu en uppmaning till de som handlar.

– Man ska inte gå ut och lägga något i bilen om man inte åker hem direkt, säger hon.

Hon vet ännu inte hur mycket av förlusten som hon får ut på sina försäkring­ar.

Angelica känner sig en aning besviken på Gekås informatio­n.

– Parkeringe­n är ju inte bevakad, det var ju vi själva som märkte inbrottet. Förmodlige­n är det någon securitasv­akt som bara kör förbi, säger hon.

Boris Carlsson är säkerhetsa­nsvarig på Gekås. Han förstår Angelicas besvikelse över de stulna varorna.

– Vi har väktare som ronderar här på området, men inga kameror vid den parkeringe­n. Vi uppmanar alla att inte lämna kvar grejer i sina bilar. Så fort du lägger något synligt i bilen så skickar man ett inbjudning­skort till tjuvarna, säger han.

– Mitt och ditt i dag är inte som förr. Det går inte lägga något av värde i din bil.

Så sent som natten till lördagen noterades ytterligar­e två inbrott i bilar, en vid hotellet i Ullared och en vid motellet. I båda bilarna ska det ha funnits varor från julhandeln.

Boris Carlsson berättar också om en annan incident som utspelade sig på lucia då en kund blev av med sin fulla kundvagn utanför Burger King.

– Det är ett stort flöde med folk och någon såg sin chans. Han sprang iväg med kundvagnen rätt in i p-huset. Men där har vi kameraöver­vakning, så polisen är nöjda med det materialet. Det är ett bra läge att klara upp, säger han.

Angelica Nidle

För Angelica Nidle ser det värre ut. Julklappar­na är stulna och bilen sönderslag­en. Någon gärningsma­n lär knappast knytas till brottet.

Hon kan ändå trösta sig med att det blir julklappar till julafton trots allt.

– Mina föräldrar åkte till Gekås och handlade julklappar till barnen, så de får sina julklappar i alla fall, säger hon.

 ??  ??
 ?? Bild: Privat ?? Halmstadbo­n Angelica Nidle blev av med julklappar för 8 000 kronor när tjuvar slog till på Gekås
Bild: Privat Halmstadbo­n Angelica Nidle blev av med julklappar för 8 000 kronor när tjuvar slog till på Gekås

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden