Hallandsposten

Stengods i alla former fick årets kulturpris

Laholm: Kontroller av många fordon gjorde att polisen upptäckte både rattfyller­i och brott mot vapenlagen.

- Evelina Gunnarsson

I helgen kraftsamla­de polisen och gjorde flera tillslag i trafiken.

– Den här helgen har vi haft mycket folk i tjänst som har kunnat stanna och kontroller­a fordon. Det fortsätter vi med under jul, nyår och trettonhel­gen eftersom vi misstänker att många kör påverkade efter fester, säger Jan Jönsson på polisen i Laholm.

En bil körde av vägen i Mässtocka. Föraren misstänks för rattfyller­i och brukande av narkotika. Även passagerar­en fick lämna prover. En bil stannades på Ryssgatan i Laholm. En anmälan om rattfyller­i under påverkan av narkotika och brukande är gjord mot den föraren.

En polsk medborgare stoppades på riksväg 24, misstänkt påverkad. I bilen hittade polisen en kniv. På Kristianst­ad vägen stoppades en bil i ett annat ärende. Passagerar­en hade en pepparspra­y i handväskan och misstänks för brott mot vapenlagen. I Våxtorp stoppades också en bil där föraren misstänks h ark örtnarkoti­kapåverkad. Även de två passagerar­na misstänks vara påverkade. Vid husrannsak­an hittade polisen en mindre mängd narkotika under bilens säte.

Sist stoppades en man mellan Våxtorp och Edenberga. Föraren togs till stationen för att lämna prover och förutom att ha kört påverkad gjordes en anmälan om olovlig körning då mannen saknade körkort. Hans bil beslagtogs enligt trafik brottslage­n.

– Det är bra att vi fått bort dessa från gatan, i alla fall tillfällig­t. Chansar man och kör ska man åka dit, säger Jan Jönsson.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden