Hallandsposten

Läkarnas insamling till flyktingar blev en succé

Halmstad: Även i år blev läkarnas insamling till flyktingar i Grekland en succé. Omkring 1500 kartonger med kläder, tält, sovsäckar och barnvagnar samlades in. – Det värmer hjärtat att se att det finns så mycket medmänskli­ghet och vilja att hjälpa andra i

- Michael Larsson ml@hallandspo­sten.se 010-471 51 62

I fjol lyckades kollegorna Anna Hallén, Jörgen Hallgren och Lotta Delling samla in cirka 1 000 kartonger med värmande kläder, tält och sovsäckar till flyktingar i Grekland. Läkartrion trodde att de hade tömt Halmstad, men i år fick de in ännu fler gåvor.

– Det gick bättre än vi någonsin hade vågat tro. En strid ström av människor kom till Slottsmöll­an hela dagen. Förutom kläder och tält fick vi in flera barnvagnar, vilket värmer extra då de är dyra att köpa, säger Anna Hallén.

” Förutom kläder och tält fick vi in flera barnvagnar, vilket värmer extra då de är dyra att köpa

På lite mer än en dag fick de in cirka 1 500 flyttkarto­nger med donationer. En lastbil sponsrad av DHL lastades i Halmstad några dagar efter insamlinge­n och satte färd mot den grekiska huvudstade­n. I tisdags kom lastbilen fram och sedan dess delas Halmstadbo­rnas gåvor ut till behövande i olika flyktinglä­ger.

– Man blir väldigt rörd. Det värmer hjärtat att se att det finns så mycket medmänskli­ghet och vilja att hjälpa andra i Halmstad. Det är fascineran­de vilken skillnad man kan göra tillsamman­s, säger Anna Hallén.

Men det räckte inte med en transport. Omkring 700 kartonger finns fortfarand­e i lokalen på Slottsmöll­an.

– Vi jobbar febrilt med att hitta en lösning så att vi får iväg resten av sakerna till Aten.

Hur är situatione­n för flyktingar­na i Grekland?

– Situatione­n är tämligen katastrofa­l nu inför vintern, både i Aten och på öarna. Lägren är överbefolk­ade och många tvingas leva i utkanten av lägren eller på gatorna. Många människor sover i tält eller under kartonger. I år är det dessutom fler barnfamilj­er än tidigare, säger Anna Hallén.

Anna Hallén, läkare

Kommer ni att göra insamlinge­n även nästa år?

– Det är inte omöjligt!

 ?? Bild: Jari Välitalo/privat ?? För andra året i rad har kollegorna Jörgen Hallgren, Lotta Delling och Anna Hallén genomfört en insamling till förmån för flyktingar­na i Grekland. I år lyckades man samla in cirka 1 500 kartonger med varma kläder, tält och annat.
Bild: Jari Välitalo/privat För andra året i rad har kollegorna Jörgen Hallgren, Lotta Delling och Anna Hallén genomfört en insamling till förmån för flyktingar­na i Grekland. I år lyckades man samla in cirka 1 500 kartonger med varma kläder, tält och annat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden