Hallandsposten

39-årig bedragare åtalad – skyller på Hells Angels

Halland: Genom att reklamera en tv han aldrig betalat för fick mannen med sig tv:n värd 9 000 från Ica Maxi i Kungsbacka. Samma dag försöker han lämna tillbaka stulen oxfilé på Ica Kvantum i Falkenberg. En 39-årig man åtalas nu för en rad bedrägerie­r och

- Christophe­r Vallerius

Övervaknin­gsfilmer från Ica Kvantum i Falkenberg visar hur en man tomhänt går in i butiken vid 18-tiden på kvällen i augusti i år. Samma bilder visar också hur han sen lägger ner dyrt kött i en plastpåse för att sen gå till kassan och försöka få tillbaka pengar för köttet han påstår sig ha köpt några dagar tidigare.

Men personalen fattar misstanke och ber mannen komma tillbaka nästa dag. Då lämnar han köttet i kassan och försvinner.

Bedrägerif­örsöket i Falkenberg den 18 augusti i år är bara ett av många brott som mannen nu står åtalad för vid Varbergs tingsrätt.

Två gånger tidigare under sommaren har mannen på samma sätt försökt att få ut pengar för kött han inte betalat för. Däremot lyckades mannen vid ett annat tillfälle när han i en butik i Trollhätta­n fick göra ett återköp på ”dålig” oxfilé för 1429 kronor. Men köttet hade mannen plockat från hyllan bara några minuter tidigare.

Dessutom har han två gånger försökt göra på samma sätt med tv-apparater ur Ica Maxi butiker i Göteborg och Kungsbacka.

Vid tillfället i Göteborg blev han hänvisad från kassan till förbutiken där han sen uppgav att han inte hade något kvitto på tv inköpet. När han försökte lämna butiken fattade däremot väktarna misstanke och han greps på plats.

Men på Ica i Kungsbacka kom mannen hela vägen ut till bilen med sin obetalda tv innan personal kom ut och bad honom stanna. Då slängde han sig i bilen och försvann med tv:n som han sen uppgett i förhör att han lämnat bort.

Mannen har erkänt samtliga brott och utöver det har han vid varje tillfälle fastnat på övervaknin­gsfilmer från de olika butikerna.

Han har i förhör med polisen sagt att han är skyldig pengar till Hells Angels efter att ha lånat pengar av en kompis som blandat in personer ur motorcykel­klubben. Därför ska han ha stulit de olika varorna för att försöka dra in pengar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden