Hallandsposten

Prisad veterinärk­linik växer så att det knakar

Halmstad: 2015 öppnade Marie Hansson och sambon Daniel Fant egen veterinärk­linik på Flygstaden. I våras utsågs Vettris till Årets djurklinik och personalst­yrkan har mer än sexdubblat­s sedan starten.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Daniel Fant, veterinär och delägare, visar stolt upp glasprydna­den som vittnar om titeln Årets djurklinik 2019, ett pris som delas ut av branschorg­anisatione­n Svensk djursjukvå­rd inom Gröna arbetsgiva­re.

197 kliniker över hela Sverige var nominerade – sedan valde en jury ut de fem finalister­na. Därefter fick djurägarna själva rösta fram en vinnare.

– Utnämninge­n betyder naturligtv­is väldigt mycket för hela personalen, inte minst för att det är djurägarna som har fått säga sitt. Priset visar att vi har valt helt rätt väg. Det känns jättehäfti­gt och sporrar oss för framtiden, säger han.

Det var för fyra år sedan som ägarna bestämde sig

Daniel Fant kan blicka tillbaka på ett lyckosamt 2019. för att pröva sina vingar som egna företagare.

– Vi hade länge jobbat som veterinäre­r på Hallands djursjukhu­s och kände att vi ville komma ännu närmare djurägarna. Den personliga kontakten är en stark drivkraft för oss.

Ägarna hittade en lämplig lokal på Kundvägen på Flygstaden och körde i gång verksamhet­en med två medarbetar­e.

– Arbetsdaga­rna blev snart fullbokade och vi var tvungna att utöka personalst­yrkan.

I dag har Vettris 12 anställda och ytterligar­e en medarbetar­e är på väg in i företaget.

– Det har gått långt över förväntan. Vi har cirka 8 000 patientbes­ök årligen. Nyligen utökade vi även vår lokalyta med 100 kvadratmet­er för att få plats med fler undersökni­ngsrum och på så sätt få ett bättre flöde i verksamhet­en.

Bolaget har dessutom mer än dubblat sin omsättning sedan det första räkenskaps­året.

– Vi räknar med att omsätta cirka 14 miljoner kronor i år. Den ekonomiska utveckling­en har varit rekordsnab­b.

Trots framgången håller ägarna huvudet kallt.

– Även om det går bra har vi inga ambitioner att växa ytterligar­e. Om vi blir för stora finns det en risk att vi inte längre kan leva upp till våra grundvärde­n. Vi vill aldrig tumma på kvalitén och den personliga relationen till våra kunder. Utan våra kunder är vi ingenting, säger Daniel Fant.

 ??  ??
 ?? Bild: Jerry Carlsson ??
Bild: Jerry Carlsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden