Hallandsposten

Ny lokal har blivit ett lyft för klassiska kraftsport­klubben

Halmstad: I början av året var oron stor bland KK Eleikos medlemmar när det stod klart att föreningen var tvingad att lämna sin lokal på Amiralsgat­an. Nu har dock kraftsport­klubben hittat ett nytt hem på andra sidan Nissan.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Annevi Nilsson värmer upp inför kvällens träningspa­ss tillsamman­s med Carin Jürisoo och Emil Herzwall i den nyrenovera­de lokalen på Stålverksg­atan.

– Självklart kände vi en stor oro innan vi fick veta hur allt skulle bli. Därför blev vi väldigt glada när vi fick veta att vi kunde ta över den här lokalen. Den uppfyller verkligen alla våra förväntnin­gar. Vi är väldigt tacksamma att Halmstads kommun och fastighets­bolaget Klövern gav oss denna möjlighet, säger Annevi Nilsson och slår ihop händerna så att magnesium bildar små vita moln inför kvällens första omgång av marklyft.

Förutom några enstaka träningsma­skiner är det hantlar, skivstänge­r och bänkar som samsas om utrymmet i den 100 kvadratmet­er stora lokalen.

Annevi, som är en hängiven styrkelyft­are med många Sm-tävlingar i bagaget, föredrar den ruffiga träningsmi­ljön framför att träna i ett traditione­llt gym.

Och hon är inte ensam. medlemmar och fler är på väg in.

– Dessutom genomgår vi ett generation­sskifte vilket inte minst är positivt för styrelsen. Vi kan se på klubben med nya ögon och införa nya och spännande aktivitete­r, säger Annevi.

Emil Herzwall började träna hos KK Eleiko för två månader sedan.

– Jag kände att jag ville börja träna men ville inte trängas med en massa andra människor på ett gym. Det känns verkligen som jag har hittat rätt här. Det råder en familjär känsla och jag har blivit väl omhänderta­gen av klubbens medlemmar, säger han.

Emil har planer på att börja tävla i styrkelyft.

– Jag föredrar individuel­la sporter. Jag bestämmer hur jag ska lägga upp min träning och kost och kan inte skylla på någon annan än mig själv om resultaten skulle utebli.

 ??  ??
 ?? Bild: Jari Välitalo ?? styrkelyft­aren annevi Nilsson tror att KK eleiko går en ljus framtid till mötes.
Bild: Jari Välitalo styrkelyft­aren annevi Nilsson tror att KK eleiko går en ljus framtid till mötes.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden