Hallandsposten

Jan-owe Wikström: Julklappsu­tdelning med både hårda och mjuka paket

- Krönika julspecial Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

Mer jul, vi vill ha – mer jul! för att nu citera Adolphson & Falks klassiska jullåt. För om jul menas snö är det inte mycket till jul. Men julgranen är klädd, julmaten snart framdukad och i väntan på tomten och Kalle Anka kör vi väl en annan jultraditi­on, Hp-sportens egen julklappsu­tdelning.

Julkort till Janne Andersson från Zlatan

Det börjar ju närma sig Em-slutspel i fotboll till sommaren och Ibrahimovi­c måste få fart på all business kring sitt eget namn för att finansiera Bajen-projektet och vad passar då bättre än att – för egen vinning återigen låtsas vara intressera­d av svenska landslaget? Vi skickar även med en sladdlös dammsugare för när Janne, tillika Årets hallänning, ska städa omklädning­srummen efteråt ska han ju inte behöva göra det för hand.

Lena Einhorns roman ”Den tunna isen” till Halmstads kommun.

74 av 75 isbanor fungerade från början. Alla utom Strömvalle­n i Oskarström där värme och blåst sades vara orsaken. Men när det uppmärksam­mades gick det plötsligt att göra is trots ännu sämre förhålland­en... Som en påminnelse om en annan skamfläck lägger vi också med ”Strrrike” – en dokumentär­film om bowling från 2017 där drygt en miljon beräknas bowla i Sverige i dag. Men inte i Halmstad. Och en inbjudan till friidrotts-sm i Borås till – Halmstads Sm-vecka...

Deckarthri­llern ”Hela havet stormar” till HBK:S ordförande Pelle Nilsson

Arne Dahls bok är rena idyllen jämfört med HBK:S turbulenta, stökiga år både på och utanför planen med ordförande­byte, kickade tränare, styrelseav­hopp och en ekonomi i ruiner.

Filmen Racketman till Felix Burestedt

Den fjäderlätt omarbetade versionen av Elton Johns ”Rocketman” där Felix hade stor del i Halmstad BMK:S historiska Smguld och nyligen belönades med en plats i SOK:S talangprog­ram.

Diesel till HK Drott

HK Drott har köpt egen buss i stället för att hyra en och ser nu ljuset i slutet av tunneln. För att inte läxas upp av Greta Thunberg klimatkomp­enserar man förstås. Som bonus får alla också T-shirten ”Int’ har ni sett Hedlund?” med motiv från Sällskapsr­esan 2 eller kanske herrtränar­en Johan som tog upp laget till ettan igen.

Bond-rullen ”Never say never again” till Mikael Kaller

Han slutade sin anställnin­g för ett år sedan efter 40 år i HBK. Sedan – fortsatte han jobba. Mer och mer. Och nu har väl Micke, förutom allt annat, tagit över sportchefe­ns sysslor också.

Cd:n ”Så mycket bättre 2019” till Fredrik Johansson

För tänk vilken skillnad det blev mellan Halmstad Hammers hösten 2018 sist och hösten 2019 klart för Allettan. Och allt tack vare hårt arbete, ödmjukhet, kloka nyförvärv och egna talanger.

En fogsvans och yxa till Magnus Haglund

Förhoppnin­gsvis inte för att såga Hbk-spelarna den kommande säsongen utan få dem mer på hugget och för framtida utflykter för att såga/hugga sin egen julgran – svärson till en bortgången julgransod­lare som han är.

Elena Ferantes roman ”Den som stannar – den som går” till Fredrik Ljungberg

Hans uppgift som manager för sitt kära Arsenal varade i blott en månad. Och på så kort tid hann ”Freddie” naturligtv­is inte sätta något större avtryck när Mikel Arteta nu tar över. Men visst är ikonen Ljungberg en framtida Arsenal-manager.

Filmklassi­kern ”Borta med vinden” till Tony Karlsson

Först var han ordförande, sedan sportchef och mer därtill. Tills han i somras plötsligt hoppade av och – försvann. För skulle han inte hjälpa till ideellt?

Sällskapss­pelet ”Helt hysteriskt” till Mårten Johansson Han driver ett stort kosmetikfö­retag med hela världen som arbetsfält. Ändå tvekade inte Mårten att ta över som ordförande i Hylte/halmstad när ikonen Leif Nilsson lämnade över klubban, trots att Mårten redan är sportchef i klubben. Och allt-i-allo.

Boken ”Koka Makaroner – Om Att Bli Pappa” till Mattias Falck

För Mattias tog inte enbart sensatione­llt Vm-silver, han blev pappa också. Och då kan Johan Nilssons bok kanske vara hjälp på vägen. Vi lägger även med actionrull­en ”Jagad”. För det är det som han numera är som Vm-tvåa.

Filmen ”A star is born del 2” till Julia Engström

Ringenäs stora golflöfte fick första delen i fjol. Nu skapade hon uppföljare­n själv med en magisk avslutning på 2019.

 ?? Bild: Joel Marklund/bildbyrån, Carl Fredrik Johansson, Roger Larsson/arkiv ?? Sveriges förbundska­pten i fotboll, Janne Andersson tillhör liksom HK Drott och Halmstad Hammers Fredrik Johansson de som får vara med på Hp-sportens traditione­lla julklappsu­tdelning.
Bild: Joel Marklund/bildbyrån, Carl Fredrik Johansson, Roger Larsson/arkiv Sveriges förbundska­pten i fotboll, Janne Andersson tillhör liksom HK Drott och Halmstad Hammers Fredrik Johansson de som får vara med på Hp-sportens traditione­lla julklappsu­tdelning.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden