Hallandsposten

Arteta vill behålla Ljungberg i Arsenal

Fredrik Ljungberg blir kvar som tränare i Arsenal. Det bekräftar nye managern Mikel Arteta efter duons framtidssa­mtal i helgen. – Vi pratade och tog beslutet att det bästa för honom är att stanna med oss, säger Arteta.

- Fredrik Jonsson

Fredrik Ljungberg gjorde sin sista match som tillfällig tränare för Arsenal i det mållösa bortamötet med Everton i lördags.

På söndagen tog nye managern Mikel Arteta över. Arteta jobbar just nu för fullt med att sätta ihop sin nya tränarstab och har efter helgens match även haft ett möte med Fredrik Ljungberg om framtiden.

På presskonfe­rensen inför Arsenals nästa Premier League-match mot Bournemout­h på annandag jul fick Mikel Arteta frågor om Fredrik Ljungbergs framtid i klubben och meddelade då att ex-hbk:aren, som inledde säsongen som assisteran­de tränare till sparkade managern Unai Emery, ser ut att bli kvar.

– Jag pratade med Fredrik efter matchen och berättade om mina idéer och vilka personer jag vill ta in i tränarstab­en, deras roller och ansvarsomr­åden. Jag ville veta vad han kände, vad han tänkte och vilka förväntnin­gar han hade. Vi pratade och tog beslutet att det bästa för honom är att stanna med oss, säger Mikel Arteta enligt Arsenals hemsida.

– Jag anser att han känner till spelarna, situatione­n, han vet vad som varit och hans kunskap om spelet kommer hjälpa oss att verkligen bli bättre.

Mikel Arteta säger att han kände

Fredrik Ljungberg stannar i arsenal under nye managern mikel arteta.

Ljungberg lite grann innan mötet.

– Jag fick ett väldigt bra intryck. Han är redo att hjälpa till. Han var väldigt positiv.

Exakt vilken roll som Fredrik Ljungberg kommer få i Arsenals nya tränarstab är inte officiellt än.

 ?? Bild: David Klein/bildbyrån/arkiv ??
Bild: David Klein/bildbyrån/arkiv

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden