Hallandsposten

Framtid Hylte räddade fritidskor­tet

- Lisa Mogren & Bo Wahlén Fullmäktig­eledamöter Vänsterpar­tiet Hylte

Kollektivt­rafik. Äntligen har Hylte kommun fått en välbalanse­rad och framåtsyft­ande budget. Vi i Vänsterpar­tiet är stolta att tillsamman­s med övriga partier i Framtid Hylte ha varit med och format den. Här vill vi särskilt lyfta fram betydelsen av att Hyltes barn och unga även fortsättni­ngsvis kommer att kunna använda kollektivt­rafiken på sin fritid utan att det kostar dem något.

Det kostnadsfr­ia fritidskor­tet, unikt i Halland för Hyltes unga, har varit under attack från Sverigedem­okraterna och Moderatern­a som helt försökt stoppa ungdomar från att resa fritt. Även Centerpart­iet har angripit det; gratis busskort ja – men släpp inte ungarna över kommungrän­sen (”Vad allt kan de inte hitta på?” som Maj Brodin (C) svartmålan­de frågat sig i talarstole­n).

Vänsterpar­tiet ser framåt, satsar och tror på ungdomarna. De är många gånger insiktsful­la och kloka. Genom att få möjlighet att vidga sina vyer och utveckla egna intressen utvecklas de till fria och ansvarstag­ande individer. Det är de som är framtiden. Barn och unga bryr sig om miljön. Många är rädda för klimatförä­ndringarna och tycker att vuxenvärld­en sviker dem. Unga över hela världen protestera­r och demonstrer­ar.

Att vi i Hylte kommun då hjälper till så att våra barn och unga kan resa miljövänli­gt kollektivt i hela Halland oavsett föräldrarn­as ekonomiska förutsättn­ingar blir således ett litet bidrag till en mer hållbar värld och ett betydande bidrag till frihet och jämlikhet för Hyltes barn och unga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden