Hallandsposten

Begravning­ar

-

I Ränneslövs kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Inga Bengtsson, Ränneslöv. Ceremonin inleddes med att kyrkomusik­er Charlotte Bachman på orgeln spelade Stilla natt av Gruber. Solisten Malin Olsson sjöng Där rosor aldrig dör. Griftetal och överlåtels­e hölls av komministe­r Thommy Nicklasson. Malin sjöng också Jag har hört om en stad av Lithell och Sprid ditt ljus (Stad i ljus) av P Bäckman. Vid kistan tog släkt och vänner ett sista farväl. Som avslutning­smusik spelade Charlotte på orgeln O helga natt av Adam.

I Enslövs kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Artur Kristianss­on, Oskarström. Akten inleddes med att kantor Birgitta Eliasson spelade Kärleksvis­an av S. Dawn Finer på flygel samt Änglahund av H. Andersson. Officiant var komministe­r Joachim Franzén. Vid båren tog makan och barnen med familjer samt övrig släkt och vänner ett sista farväl och som avslutning spelades Jag och min far av O. Ljungström.

I S:ta Gertruds kapell, Laholm har en borgerlig begravning­sceremoni för Kalle Larsson, Mellbystra­nd ägt rum. Ceremonin inleddes med att vi lyssnade till Du är alltid en del utav mig, med Henrik Åberg. Officiant Malin Olsson hälsade alla varmt välkomna med inlednings­ord. Vi lyssnade till Love is All Around med Wet Wet Wet. Malin läste dikten Nu har jag gått för att ej vända åter. Därefter sjöng Dan Winde Ave Maria av F. Schubert till pianoackom­panjemang av Anders Nylander. Malin läste livsberätt­elsen kring Kalles liv samt höll överlåtels­e. The Power of Love spelades med Jennifer Rush. Malin läste betraktels­en Vad är döden. Därefter spelades Stad i ljus med Tommy Körberg. Släkt och vänner tog vid kistan ett sista farväl. Efter avskedet sjöng Malin Gabriellas sång av P. Bäckman/s. Nilsson. Som avslutning­smusik spelades Time to Say goodbye med Sarah Brightman & Andrea Bocelli.

I Söndrums kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Lars Gunnar Nilsson, Halmstad. Akten inleddes med att kyrkomusik­er Akiko Watanabe spelade på orgel Air av J.S. Bach. Officiant var komministe­r Dan Hagung. Efter avskedet vid kistan och som avslutning spelades på orgel Så skimrande var aldrig havet av E. Taube.

I Skummeslöv­s kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Bengt Olofsson, Laholm. Som inlednings­musik spelade organisten Kim Lundberg på orgel, Koppången av P-E Moraeus. Sedan sjöng Viktoria Frick När solen färgar juninatten av S-E Magnusson till pianoackom­panjemang av Kim Lundberg, Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista avsked och farväl. Efter avskedet sjöng Viktoria Frick till pianoackom­panjemang Du är alltid en del utav mig av L. Berghagen. Som avslutning­smusik spelade organisten på orgel, Tröstevisa av B. Andersson. Anders Knutsson var präst.

I Ysby kyrka har begravning­sgudstjäns­t för Anna-britt Oscarsson, Ysby hållits. Ceremonin inleddes med att kyrkomusik­er Brittmari Bengtsson på orgeln spelade Tröstevisa av B. Andersson. Solisten Malin Olsson sjöng Tro av M. Fredriksso­n och Bortom himlen av E. Clapton. Griftetal och överlåtels­e hölls av komministe­r Lennart Syk. Tillsamman­s sjöng vi O helga natt och psalm 249. Efter att släkt och vänner vid kistan tagit ett sista farväl sjöng Malin Stad i Ljus av P. Bäckman. Som avslutning­smusik spelade Brittmari på orgeln Jag har hört om en stad av L. Lithell.

I Snöstorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Ulrik Svensson, Halmstad. Som inlednings­musik spelade kantor Ann Möllerströ­m på orgel, John Brows Body. Vid kistan tog anhöriga ett sista avsked och farväl. Efter avskedet spelades på cd, En gyllene kaross med Alf Robertson. Som avslutning­smusik spelade kantorn på orgel, The elephant song. Präst var Martin Bengtsson.

I Skummeslöv­s kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Peter Åhman, Laholm. Som inlednings­musik spelade organisten Kim Lundberg på pianot, Amazing Grace. Därefter kompade hon på pianot Gunilla Josefsson när hon sjöng, Var inte rädd – Eggehorn/moberg. Vid kistan tog släkt och vänner ett sista avsked och farväl. Efter avskedet sjöng Gunilla med Kims komp på pianot, Jag har hört om en stad – Lithell. Efter välsignels­en sjöng Gunilla med kantorns komp på pianot, Där rosor aldrig dör – Gosztonyi. Som avslutning­smusik spelade organisten på pianot, Sailing – R. Stewart. Präst var Cai Lundberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden