Hallandsposten

HBK visar fin form inför premiären

Under semestern flög Samuel Kroon flera gånger ner till Halmstad för att träna. Hängivenhe­ten har redan imponerat på HBK:S ledning. – Fotboll är mitt liv och det jag brinner för, säger nyförvärve­t från Umeå inför debuten.

- Fredrik Jonsson

Efter en succésäson­g i division 1 med Umeå i fjol – där han själv i högsta grad bidrog till att Norrlandsk­lubben tog steget upp i Superettan via kval – skrev Samuel Kroon på ett treårskont­rakt med HBK i november.

Två veckor in i sitt nya fotbollsli­v är mittfältar­en helnöjd med beslutet och flytten.

– Jag har trivts från första stund. Det är skitkul att vara i gång, säger Samuel Kroon.

Du har inte blivit skrämd av ”vintern” här?

– Nej, det har regnat en del, men hellre regn än snö som det är uppe i Umeå.

Är det stor skillnad från livet i Umeå?

– Fotboll är ju fotboll, men vi tränar lite mer här så jag känner att jag redan tagit stora steg och känner mig stark och i bra fysisk form.

För att komma så förberedd som möjligt till HBK har 23-åringen flugit från Stockholm till Halmstad ett par gånger under uppehållet för att träna med HBK:S sjukgymnas­t Simon Bakkioui. Hängivenhe­t betalar sig?

– Jag hoppas det. Fotboll är mitt liv och det jag brinner för. Jag gör allt för att leverera och prestera för laget. Det känns bra.

Nyförvärve­ts inställnin­g har också imponerat på HBK:S manager Magnus Haglund som konstatera­r att Kroon inlett starkt.

– Han har helt rätt mentalitet för detta. Han har mycket, är en spännande spelare och har sett bra ut, säger Magnus Haglund.

I träningsma­tchpremiär­en mot division 1-laget Lund i dag får Samuel Kroon också chansen från start som vänstermit­tfältare. Vilken kant han spelar på spelar mindre roll.

– Till höger kanske jag kliver in mer med min vänsterfot. Till vänster kanske jag går runt mer och får in bollen. Man får anpassa sig lite men jag klarar av båda sidorna och vet vad jag ska göra där ute.

Hur tänker du dig din första säsong i HBK?

– För mig handlar det om att ta med mina kvaliteter till en högre nivå så det är det jag fokuserar på nu för att kunna bidra till laget. Det är allt jag tänker på. Jag är en lagspelare och jag vill att vi ska ta tre poäng så ofta vi kan. Kan jag bidra till det är det en bonus, det är det jag får sikta mot för alla är här för att bidra på något sätt.

” Fotboll är mitt liv och det jag brinner för. Jag gör allt för att leverera och prestera för laget.

Samuel Kroon

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Samuel Kroon, nyförvärve­t från Umeå, debuterar för HBK i träningsma­tchpremiär­en mot division 1-laget Lunds BK.
Bild: Jari Välitalo Samuel Kroon, nyförvärve­t från Umeå, debuterar för HBK i träningsma­tchpremiär­en mot division 1-laget Lunds BK.
 ??  ?? Oliver Hintsa försöker få tag i Samuel Kroon på fredagens träning.
Oliver Hintsa försöker få tag i Samuel Kroon på fredagens träning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden