Hallandsposten

Veterankra­ft vill rekrytera 30 seniorer

Halmstad: Veterankra­ft i Halmstad växer. Nu är företaget på jakt efter ett 30-tal nya medarbetar­e som vill jobba vidare efter pensioneri­ngen.

- Jerry Carlsson

Annica Cauchy tror att Veterankra­ft kan fortsätta växa.

Bemannings­företaget Veterankra­ft firar tio år som bolag i år. I Halmstad såg verksamhet­en dagens ljus 2015.

Och den halländska enheten expanderar kontinuerl­igt.

– Förra året ökade vi vår omsättning med 20 procent jämfört med 2018. Rot- och rutavdrage­n ligger bakom en stor del av den positiva utveckling­en på privatsida­n, säger Annica Cauchy, kontorsche­f i Halmstad och fortsätter:

– Vi utgör dessutom en viktig funktion för företag som i allt större utsträckni­ng inser nyttan av att anlita erfaren kompetens vid tillfällig­a toppar, säger Annica Cauchy, kontorsche­f i Halmstad.

Enligt en rapport från SPF Seniorerna bidrar seniorerna med 122 miljarder till Sveriges BNP varje år, vilket är en fördubblin­g på 13 år.

År 2018 jobbade nästan var fjärde person i åldern 65–69 år och mer än var tionde person i åldern 70–74 år.

– Jag är ganska övertygad att denna positiva utveckling kommer att fortsätta.

– Det finns många människor som börjar att längta tillbaka till arbetslive­t efter pensioneri­ngen. De är pigga och vill dryga ut sin pension och ha något meningsful­lt och strukturer­at att göra i vardagen. Dessutom kan de styra över sin egen arbetstid.

Nu söker Veterankra­ft i Halland ett 30-tal nya medarbetar­e.

– I dag har vi cirka 100 anställda men efterfråga­n från privatpers­oner och företag som vill anlita äldre personal med lång erfarenhet ökar ständigt. Vi måste därför rusta oss för framtiden.

Bemannings­företaget har ett stort behov av veteraner för arbete inom bland annat städ, hantverk, fastighets­skötsel och trädgård.

– Ett annat område som växer mycket är tjänster som är ett komplement till hemtjänst. Det kan handla om tvätt, matlagning, städ och att ta promenader.

Veterankra­ft vänder sig till seniorer från 55 år och uppåt.

– Det finns egentligen ingen övre åldersgrän­s. Vår äldsta medarbetar­e är 86 år och han älskar fortfarand­e att putsa fönster trots att han har gjort det under hela sitt arbetsliv.

– Vår verksamhet gör en viktig skillnad för både våra anställda och våra kunder, säger Annica Cauchy.

Bolaget Veterankra­ft har totalt 34 kontor över hela landet och sysselsätt­er cirka 14 000 seniorer.

 ?? Bild: Jari Välitalo ??
Bild: Jari Välitalo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden