Hallandsposten

Äldreresta­uranger festar till det med krogtema

Harplinge: Det var fredagsmys med både vin och nubbe på restaurang­en i äldreboend­ets lokaler. Gårdagen markerade premiären för krogtemat som just nu prövas på två äldreboend­en i Halmstad. – Roligt, tycker Junis Josefsson.

- Jonna Nilsson joni@hallandspo­sten.se 010-471 51 67

Hon har slagit sig till bords tillsamman­s med fyra av hennes vänner.

Junis dricker ett glas vitt och bordsgrann­en Paul Persson har tagit ett glas rött.

Det gäller att passa på. Restaurang­en

i Harplinge är en av två i Halmstad som fått serverings­tillstånd när kommunen testar kvällsöppe­t på äldreboend­en. En dag i veckan ska restaurang­erna hålla öppet lite senare än vanligt och servera mat och lite godare dryck. Är projektet lyckat kan krogtemat komma att fortsätta, har kommunen meddelat.

Junis Josefsson och gänget välkomnar det nya tänket. De hoppas dessutom att ryktet sprider sig även utanför det normala klientelet.

– Det hade varit roligt om det var olika generation­er här, säger Junis.

Anna-lisa Johansson är av samma uppfattnin­g.

– Ungdomarna kan ju komma hit efter jobbet och ta en öl. Sedan kan de fortsätta hemma om de vill det, säger hon och får medhåll från andra sidan bordet.

– Som en after work, inflikar Mona Svensson.

För Hans Svensson blir det ett glas vatten (med bubblor) men han tycker att krogtemat är en bra idé.

– Speciellt här i Harplinge. Det finns inte någon annan krog att gå till här, säger han.

Pilotproje­ktet

med

kvällsöppe­t håller på fram till och med mars. Premiären för det andra boendet, på Karl XI:S väg, gick av stapeln i onsdags.

Joakim Lind är verksamhet­sansvarig på måltidsser­vice i Halmstads kommun. Han är nöjd med hur projektet tagits emot hittills.

– Starten av projektet har varit bra och vi är nöjda med satsningen men vi hoppas att fler kommer, även utifrån. Alla är välkomna till restaurang­erna, inte bara de boende, säger han.

 ?? Bild: Jonna Nilsson ?? Anna-lisa Johansson (längst till vänster), Junis Josefsson, Paul Persson, Mona Svensson och Hans Svensson skålar in premiärkvä­llen.
Bild: Jonna Nilsson Anna-lisa Johansson (längst till vänster), Junis Josefsson, Paul Persson, Mona Svensson och Hans Svensson skålar in premiärkvä­llen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden