Hallandsposten

Nina Persson: Ett nytt decennium med luft under vingarna

-

Då har vi vänt blad och ett nytt decennium ligger framför oss. Nytt år och nya möjlighete­r, som man brukar säga. Jag firade in 2020 tillsamman­s med min lilla familj – lugnt och skönt, som en kontrast till en stor del av det gångna året.

Det var nyårsblåsa och trerätters – och bubbel för både stor och liten vid tolvslaget – men kravlöst och enkelt. En fin avslutning på ett händelseri­kt år.

När jag summerade 2018 i förra årets nyårskåser­i, var det med en minst sagt bitter underton.

Jag hade lämnat ett riktigt skitår bakom mig – med pappas bortgång och den enorma sorg som den och hans sjukdom förde med sig och sedan en rad åkommor hos mig som fick mig att tvivla på min egen kropp. Jag bad till högre makter om ett snällare kommande år.

Visst har även detta år inneburit en del orosmoln och tråkighete­r, men det är ju sådant livet är. Jag har för längesedan slutat tro att ett liv är som en räkmacka. Det är toppar och dalar, och en hel del mellanmjöl­k däremellan.

Men förra året måste jag nog säga att jag fick en liten revansch på livet.

Bröllop, hus och härliga resor – och inte minst kraften att våga anta nya utmaningar.

Det sägs att det är i motvind som draken stiger. Och jag kanske är ett levande exempel på att det stämmer ibland.

Under 2019 har jag lämnat en tjänst bakom mig, som jag har varit med och byggt upp under nästan tjugo år, och i stället antagit nya spännande uppgifter på samma arbetsplat­s. Lite läskigt och utmanande, men mest av allt ger det en ännu större arbetsgläd­je.

Dessutom fick jag under förra året erbjudande om att börja leda pass på Friskis & Svettis – en uppgift som krävde många dagars utbildning och ett stort ideellt engagemang.

Att dessutom bli granskad och bedömd i sitt ledarskap – in i minsta detalj – är mentalt krävande, även om man som jag varit instruktör i många år.

Men känslan när man blev godkänd var fantastisk. Jag vågade och jag lyckades.

Året dessförinn­an hade jag inte orkat dessa nya utmaningar – då hade jag fullt upp med att klara av de vanliga uppgiftern­a i livet. Men som sagt, ofta är det kriser och motgångar som faktiskt gör att man får luft under vingarna. Man blir varse om hur mycket en människa faktiskt är kapabel till – vilken enorm kraft som bor i varje individ. Även när livet rasar omkring en.

Och vet ni, det där badrumsskå­pet som jag har pratat om i minst ett halvår – det är äntligen städat och utrensat.

Till och med det hann jag göra innan det slog över till nytt år. Så jag tror sannerlige­n att jag är mer än redo inför 2020.

Nu ska jag dock börja året med att vara snäll mot mig själv, och låta mig själv landa i allt det nya.

Motgångar kommer att dyka upp även under detta år, för det är sådant livet är. Men jag kommer fixa det också, för jag äntrar det nya decenniet med luft under vingarna. Nina Persson

” Ofta är det kriser och motgångar som faktiskt gör att man får luft under vingarna. Man blir varse om hur mycket en människa faktiskt är kapabel till.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden