Hallandsposten

HBK:S starka form inför årspremiär­en

Hög belastning i november och under ledigheten i december tillsamman­s med en ökad träningsdo­s under försäsonge­n. Då ligger HBK fysiskt sett redan långt framme inför den första träningsma­tchen mot Lund. – Jag vill se att vi jobbar hårt för att komma så när

- Fredrik Jonsson

Efter två träningsve­ckor är det dags för Halmstads BK att spela årets första match mot division 1-laget Lund på Skedalahed­s konstgräs under lördagen.

– Vi har haft två bra veckor. Spelarna har verkligen gjort hemläxan med fysträning­en och kom tillbaka i väldigt bra skick så vi har kunnat köra. Vi har inte behövt någon mjukstart utan har kunnat köra på ganska tufft direkt och de har hanterat och tålt det så det har varit bra veckor, säger Magnus Haglund.

HBK:S sjukgymnas­t Simon Bakkioui menar att spelarna ligger så bra till fysiskt att de mer eller mindre skulle vara redo för säsongen.

– Där är vi nog. Vi ligger bra till, säger Haglund belåtet.

Mot Lund är 21 spelare uttagna. Nyförvärve­t Robin Östlind får dock vänta lite till på sin första match.

– Vi kommer ge honom några träningar till först innan han spelar match.

Emil Tot Wikström (känning i hälen), Erik Ahlstrand (ljumske) och Isak Larsson (ljumske) vilar också mot Lund.

Nyförvärve­t Samuel Kroon tar däremot plats i startelvan där Magnus Haglund kommer byta in Mikael Boman, Alexander Johansson, Joel Allansson, Viktor Ljung och Gabriel Wallentin i paus.

Vad vill du se från er mot Lund?

– Vi har jobbat med både vårt försvarsoc­h anfallsspe­l och jag vill se att vi jobbar hårt för att komma så nära det vi vill göra som det går i januari. Sen kommer vi säkert göra lite rätt och lite fel. Och sedan spelar vi alltid för att vinna. När den blå tröjan kommer på spelar vi alltid för seger, säger Magnus Haglund.

 ?? Jari Välitalo/arkiv ?? Magnus Haglund kommer rotera i första matchen.bild:
Jari Välitalo/arkiv Magnus Haglund kommer rotera i första matchen.bild:

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden