Hallandsposten

Rekordförl­ust för Drott: ”Sämsta insatsen hittills”

Största förlusten under tre säsonger i Damallsven­skan. Drott var chanslöst borta mot serieledan­de Kristianst­ad. – De var bättre och vi gjorde den sämsta insatsen hittills, säger tränaren Lars-magnus Jönsson.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Drott tog senast mot Tyresö sin första seger på elva matcher – och var hemma i november bara en stolpträff i slutsekund­erna från att sno en skrällpoän­g av Ulf Schefvert-tränade Kristianst­ad.

Men på fredagskvä­llen var skillnaden mellan toppen och botten i tabellen smärtsamt tydlig.

Kristianst­ad jagade revansch för chockförlu­sten mot jumbon Nacka senast och gjorde processen kort med gästerna från Halland.

Det rann i väg till hela 18–37 till slut, vilket är

Drotts största förlust sedan man gjorde entré i Damallsven­skan hösten 2017.

– Det finns ingenting att säga. Det var bara dåligt helt enkelt, säger Lars-magnus Jönsson till HP.

Kristianst­ad ryckte till sig en 3–0-ledning innan Drott hade lyckats få i väg sitt första skott på mål. Skånelaget nätade på det mesta och hade 9–4 efter tio minuter, 15–8 efter 20 och 19–11 i halvtid.

Drott hängde inte med bakåt och saknade även spets framåt. Ett talande faktum var att tre av Halmstadla­gets fem första mål kom från strafflinj­en – och då hann Johanna Birkkjaer Andersson, som satte de två första sjumetarna, ändå missa en straff däremellan (och senare bomma två till).

I andra halvlek startade Kristianst­ad ännu bättre och gjorde 9–1 på de åtta första minuterna fram till 28–12.

– Vi hade pratat om att vi var tvungna att ha mycket mod mot dem för att ge det chansen, men det hade vi inte i dag. Vi var lite mer räddhågsna och de fick en alldeles för bra start för att vi egentligen ska ha någon chans här, säger Lars-magnus Jönsson.

Drott-tränaren fortsätter:

– När Kristianst­ad har tappat poäng innan så har motståndar­na verkligen smällt på mot dem, så att de blivit tveksamma och gjort mycket tekniska fel. I dag gjorde vi tyvärr inte det utan de fick skjuta fritt och kontra in alldeles för många mål mot oss.

– Sedan att det rinner i väg mycket är tråkigt för det kan handla om målskillna­d i slutet.

Drotts målgörare: Louise Lilja 3 (1 str), Hanna Ferdman 2, Hanna Bergquist 2, Johanna Birkkjaer Andersson 2 (2), Amanda Kullenberg 2, Tali Barel 2, Vilde Steinlund 2, Sanna Suoraniemi, Stina Lago, Emma Backmark.

 ?? Bild: Maxim Thore/bildbyrån/ittf/ Jessica GOW/TT ?? Vm-finalisten Mattias Falck från Halmstad berörs när internatio­nella bordtennis­förbundet nu inför videograns­kning till OS i Tokyo och andra kommande stortävlin­gar under 2020. Här ovan syns ett exempel på hur videograns­kningen kan se ut i praktiken när höjden och vinkeln på en serve ska kontroller­as.
Bild: Maxim Thore/bildbyrån/ittf/ Jessica GOW/TT Vm-finalisten Mattias Falck från Halmstad berörs när internatio­nella bordtennis­förbundet nu inför videograns­kning till OS i Tokyo och andra kommande stortävlin­gar under 2020. Här ovan syns ett exempel på hur videograns­kningen kan se ut i praktiken när höjden och vinkeln på en serve ska kontroller­as.
 ?? Bild: Hp/arkiv ?? Hanna Ferdman och hennes Drott blev överkörda borta mot serieledan­de Kristianst­ad.
Bild: Hp/arkiv Hanna Ferdman och hennes Drott blev överkörda borta mot serieledan­de Kristianst­ad.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden