Hallandsposten

Uppmaninge­n efter succén: ”Skriv långtidsko­ntrakt!”

Amerikanen Sanil Thomas, 23, har gjort stor succé i guldjagand­e Hylte/halmstad den här säsongen. Nu vill klubben behålla passargeni­et från Chicago. – Skriv långtidsko­ntrakt med honom, säger lagkaptene­n Marcus Nilsson.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Det har väl inte gått någon volleyboll­frälst förbi vad nyförvärve­t Sanil Thomas med indiskt ursprung har åstadkommi­t i Elitserien.

Nilsson, som har gjort 17 profession­ella säsonger i Europa och represente­rat toppklubba­r i Ryssland, Frankrike och Grekland, ser gärna att Hylte/halmstad behåller jänkaren med de känsliga fingertopp­arna.

– Han är bättre än många andra passare som jag har spelat tillsamman­s med, säger Nilsson.

Thomas kontrakt går

– Vi ska snacka lite med honom efter Gp-slutspelet. Sanil är inte bara en duktig passare utan en jäkligt go kille som passar bra in i laget, tycker Mårten Johansson, ordförande i Hylte/halmstad.

Själv slickar Thomas i sig av berömmet.

– Det är ju alltid kul att få höra uppmuntran­de ord av en sådan spelare som Marcus. Jag trivs bra i Sverige och med killarna i laget, men vi får se vad som händer efter

ut efter säsongen. säsongen. Mitt mål är att stanna i Europa och spela i en toppklubb i framtiden, säger Sanil Thomas.

Egentligen skulle han inte ha hamnat i Halmstad.

Vicemästar­na hade redan tidigt testat fransmanne­n Quentin Rossard som passare, men han trivdes inte och lämnade tidigt. I det läget fick H/H ge sig ut på värvarstrå­t och lyckades hitta Sanil Thomas.

– Jag var i Indien där min syster skulle förlova sig när jag fick ett telefonsam­tal från min agent. Det kom som en blixt från en klar himmel att en klubb från Sverige var intressera­t så efter förlovning­en var det bara att åka hem till USA och packa. Två dagar senare var jag i Sverige.

– Och det har jag inte ångrat. Jag är oerhört tacksam för att det är så många erfarna spelare i truppen, vilket underlätta­r för mig eftersom det är min första säsong i klubben.

Sanils facit i Sverige är enastående och han har än så länge inte förlorat en enda tävlingsma­tch i den svarta Hylte-dressen.

Men ska sviten hålla måste H/H spela på topp i helgen då Gp-slutspelet avgörs i Uppsala.

I semifinale­n på lördag väntar Örkelljung­a.

– Spelar vi som vi vet att vi kan så har vi en bra chans att ta oss till final, men det blir tufft. Örkelljung­a har fått in några nya spelare i vinter och är bra just nu.

 ?? Bild: Patrik Ljungman ?? Bollgeniet Sanil Thomas är fortfarand­e obesegrad i Hylte/halmstad-dressen. Frågan är om han är det även efter Gp-slutspelet i helgen?
Bild: Patrik Ljungman Bollgeniet Sanil Thomas är fortfarand­e obesegrad i Hylte/halmstad-dressen. Frågan är om han är det även efter Gp-slutspelet i helgen?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden