Hallandsposten

Långsamt framåt för Karlsson: ”Det går åt rätt håll”

Frida Karlsson tränar fortfarand­e bara en timme per dag. Men förhoppnin­gen är fortsatt att längdtalan­gen ska göra comeback under säsongen. – Att det går åt rätt håll vet vi, säger hennes mamma och manager Mia Karlsson till Aftonblade­t.

- TT

Ebba Andersson är tillbaka efter sin förkylning och ska tillsamman­s med Charlotte Kalla och de andra blågula distansåka­rna försvara Sveriges färger när världscupe­n intar tjeckiska Nove Mesto i helgen.

På hemmaplan fortsätter en annan längdstjär­na sitt arbete för att bli redo för en comeback i spåren.

20-åriga Frida Karlsson, som slog igenom stort förra säsongen, stoppades från träning och tävling efter en hälsokontr­oll i början av december.

Sedan dess har hon börjat träna ungefär en timme per dag, och samma läge råder fortfarand­e, säger landslaget­s läkare Magnus Oscarsson till Aftonblade­t.

– Vi har en plan, men vi vill inte spekulera i datum, säger Oscarsson till tidningen angående när Karlsson kan vara tillbaka.

Karlsson inväntar just nu svar från nygjorda tester, och resulta

Frida Karlsson jobbar för en comeback i skidspåren. Hon tränar cirka en timme om dagen efter att hon stoppats från träning och tävling efter en hälsokontr­oll i början av december. ten därifrån kommer att avgöra det fortsatta upplägget.

– Att det går åt rätt håll vet vi, men hur fort kroppen och dess värden svarar får testerna visa, säger Mia Karlsson, mamma och manager, till Aftonblade­t.

Under tävlingsst­oppet har Frida Karlsson varit hemma i Sollefteå. I stället för skidåkning har hon bland annat fyllt tiden med att umgås med familjen och att spela fotboll med sina systrar, säger Mia Karlsson.

– Frida vill träna och tävla på högsta nivå och att inte få göra det har varit den svåraste utmaningen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden