Hallandsposten

Ungdomar bakom segern i premiären

Sport: En trio ungdomar, varav en rutinerad och en debutant, såg till att Halmstads BK vann säsongens första träningsma­tch i mötet med Lunds BK.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se

Det går kanske inte att dra för stora växlar av första träningsma­tchen för året, men samtidigt kan den ge en fingervisn­ing om vad som väntar för vissa spelare längre fram.

För Rasmus Wiedesheim-paul blev träningsmö­tet mot Lund en bra öppning på säsongen.

I matchminut tolv drogs Hbk-baken Edvin Kurtulus ner i straffområ­det och Wiedesheim-paul fickstega fram till straffpunk­ten.

Med ett distinkt och hårt skott satt bollen i nätmaskorn­a bakom Lundmålvak­ten Oscar Ekman.

– Det är alltid kul att göra mål. Jag valde den straff som jag brukar lägga och det var skönt att få trycka in den när man har en hundraproc­entig målchans, säger målskytten efter matchen.

Wiedesheim-pauls straffmål var också matchens enda efter den första halvleken.

Till andra halvlek byttes sex av startspela­rna ut där Wiedesheim-paul var en av dem.

HBK fortsatte att trycka på och även om Lund kvitterade till 1–1 genom Victor Wernersson var hemmalaget­s seger aldrig hotad.

Två av lagets yngre spelare satte 2–1, Alexander Johansson, och 3–1, Oliver Hintsa, innan matchen blåstes av.

– Jag tycker att vi hade bra koll på Lund i dag. Men det kändes att man inte är van vid att spela match, det kändes både i kroppen och i taj

” Det var skönt att få trycka in den när man har en hundraproc­entig målchans.

Rasmus Wiedesheim-paul, anfallare i Halmstads BK

mingen, säger Wiedesheim-paul och utvecklar:

– Att träna är inte det samma som att spela match. Det handlar inte bara om tempo utan att man utsätts för olika situatione­r hela ti

den under en match. Det gör man inte under träning. Sedan kan jag bara säga att jag var helt slut efter 45 minuter i dag.

21 spelare fick chansen att visa upp sig från Halmstads sida under matchen.

– Vi bytte mycket folk och det märktes på Lund på slutet att de var trötta. Vi är bra tränade, säger Wiedesheim-paul som fick spela ihop med Sadat Karim.

– Vi spelade tillsamman­s en del i fjol och det var inga konstighet­er alls i dag.

Även Hbk-managern Magnus Haglund var nöjd efter säsongspre­miären.

– Sett till spelbilden hade vi ett stort grepp om händelsern­a på planen under hela matchen. Skillnaden mellan oss blev större ju längre matchen led, säger Haglund som var nöjd med både offensiven och defensiven.

– Vi gjorde tre mål och skapade en hel del målchanser till och dessutom släppte vi till väldigt få

chanser bakåt, så jag är nöjd med årspremiär­en.

Vad fick du se för positiva bitar på planen?

– Spelarna gör det bra matchen igenom, de jobbar hårt på de saker som vi har tränat på. Vi har bland annat tränat på ett högt försvarssp­el och det gick vi in och utförde på ett bra sätt, säger Haglund.

Du gjorde en hel del byten i laget.

– Vi hade 21 man som deltog i matchen, det var många spelare som fick speltid vilket också är positivt. Träning är viktigt i sin sak, men att se spelare agera tillsamman­s i en träningsma­tch är ändå så nära en seriematch man kan komma, säger Hbk-managern.

Finns det något som hoppas ska bli bättre framöver i ert spel?

– Det finns alltid saker att vässa på men vi har tre månader på oss att göra det. Det finns tid till det, avslutar Haglund.

 ??  ??
 ??  ?? Halmstads BK:S Mikael Boman skaffade sig några bra lägen i andra halvlek i träningsma­tchen mot Lunds BK, men fick kliva av planen mållös i årets första match.
Halmstads BK:S Mikael Boman skaffade sig några bra lägen i andra halvlek i träningsma­tchen mot Lunds BK, men fick kliva av planen mållös i årets första match.
 ?? Bild: Jari Välitalo ??
Bild: Jari Välitalo
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden