Hallandsposten

Bygg inte en ny bilhall i Mellbystra­nd

- Jane.

Billhall. Påhejad av Knut Slettengre­n (M), ordförande i miljö- och byggnadsnä­mnden i Laholm, så vill bilfirman Motorhalla­nd bygga en ny försäljnin­gshall samt verkstad på bästa läge i Mellbystra­nd mellan E 6:an och havet.

Naturligtv­is vill vi ha kvar våra företag i Laholm, men att flytta den befintliga bilhallen Motorhalla­nd till ett fantastisk­t läge i Mellbystra­nd, som ger företaget stora fördelar gentemot andra företag, känns inte bra. I så fall måste alla andra få samma fördel och hela Mellbystra­nd (och Skummeslöv) öppnas upp för industrier.

Men varför inte upplåta mark på andra sidan, mellan E 6:an och Laholm, för bilförsälj­ningen. Mängder av mark finns att tillgå, inte minst nu när golfbanan är nedlagd. Men då gäller det att vara ute i tid så att inte golfbanans klubbhus blir uppköpt av ett känt mcgäng, som klubbgård.

Företagsdö­den härjar i alla städer, butiker och banker läggs ned, kvar blir bara bostäder. Laholms slogan riskerar att bli ”staden mellan Hallarna och Väla”. Så varför är det så viktigt för kommunen att hjälpa till med flytten av bilföretag­et, det kan dom väl göra själva. Finns någon överenskom­melse mellan kompisar eller? Vem minns inte också kommunens kompetensb­rister under tidigare år, inte minst förra året när man hoppade över upphandlin­gsförfaran­det av skolmöbler. Kommunen visste att det var fel men gjorde det ändå. Ville man köpa av någon man kände?

Det är skillnad på att testköra ett tänkt bilköp i de befintliga industriom­rådena än att göra det bland Mellbystra­nds alla småvägar bland barn och bostäder. Att prova väghållnin­g och testa vägegenska­per på ett tänkt bilköp görs inte på E 6:an eftersom alla bilar fungerar lika bra på en spikrak väg och i höga hastighete­r. Vad vi behöver i Mellbystra­nd, tycker jag, är ett nytt modernt hotell på ett bra läge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden