Hallandsposten

H/H:S damer tog Gp-brons – flopp för herrlaget

Det blev ett brons till slut i Gp-slutspelet i Uppsala. Men det var överraskan­de Hylte/halmstads damlag som tog medaljen. För herrlaget blev det stort fiasko och en fjärdeplat­s efter säsongens första förluster.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

– Killarna får åka hem till garderoben och sätta sig där och ta på en skämskudde. Ett så rutinerat lag får inte uppträda på det viset, säger Mårten Johansson, ordförande i Hylte/halmstad.

Han fortsätter:

– Det är tråkigt när det blir på det viset när det väl ska till och spelas om medaljer. Så spelarna får nog fundera på vad de vill med sin volleyboll.

H/H hade fram till lördagens Gp-semifinal mot Örkelljung­a gått igenom elitserien obesegrat sedan starten i oktober, men när det nu blev allvar på riktigt vek det stjärnspäc­kade gänget ner sig.

Först blev det förlust mot Örkelljung­a med 2–3 och i söndagens bronsmatch gick det ännu sämre då halländska rivalen Falkenberg vann med 3–1.

I den matchen stod dock Marcus Nilsson, som blev utsedd till matchens lirare i semifinale­n, över och även passaren Sanil Thomas fick vila.

– Det är svårt att tugga ner den matchen. Matchen mot Falkenberg var inte acceptabel, men förhoppnin­gsvis lär vi oss något av det.

Enda ljusglimte­n i helgen var Hylte/halmstads damer.

Laget hade som väntat inte mycket att hämta mot Engelholm i semifinale­n och föll med 3–0.

De båda amerikansk­orna Emily Hill och Kirstie Hilliyer som presentera­des som nyförvärv i veckan fanns inte med på plan i Uppsala.

– Nä, pappersexc­ersisen hann inte bli klar och jag får sätta mig ner i nästa vecka för att försöka lösa den biten, säger Mårten Johansson.

I bronsmatch­en mot Sollentuna hamnade H/H i ett knepigt läge och låg under med 0–2 i set, men då började halländsko­rna en upphämtnin­g av det mäktigare slaget. En dryg timme senare hade laget vänt till 3–2 efter 15–9 i skiljeset.

Då hade Hylte/halmstad ändå fått klara sig utan 1,97 långa Cornelia Rosenqvist som fick åka till sjukhus efter att ha fått en boll i ögat. Rapportern­a var ända positiva efteråt och centern lär snart vara tillbaka igen.

– Vi var ute och seglade i början, men jag måste ge Patryk (Vogel, tränaren) en eloge för sitt kreativa tänkande. Han möblerade om totalt och det överraskad­e alla i hallen. Plötsligt svängde matchen.

– Det var häftigt att uppleva. På något vis släppte alla knutar. Tjejerna fick tillbaka energi och det var skratt och glädje. Kändes förstås betydligt bättre att åka hem med en medalj.

– Så totalt sett gjorde tjejerna en bra insats som speglar det läget vi har nu, men vi behöver nyförvärve­n för att haka på topplagen.

” Killarna får åka hem till garderoben och sätta sig där och ta på en skämskudde.

Mårten Johansson

 ?? Bild: Robert Boman ?? Hylte/halmstads damer knep brons i Gp-slutspelet, men för Cornelia Rosenqvist (i mitten) blev det ett besök på sjukhus sedan hon träffats i ögat av en boll.
Bild: Robert Boman Hylte/halmstads damer knep brons i Gp-slutspelet, men för Cornelia Rosenqvist (i mitten) blev det ett besök på sjukhus sedan hon träffats i ögat av en boll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden