Hallandsposten

Skyttekung­en i LFK väljer bort Halland

Laholms FK:S skyttekung Gjenis Zeqiri, 20, har bestämt sig. Han lämnar inte bara Laholm utan även Halland och kommer att skriva på för skånska division 1-laget Eskilsminn­e.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Eskilsminn­e i division 1 blir Gjenis Zeqiris nya klubbadres­s.

Därmed går bland annat IS Halmia – som har haft Gjenis Zeqiri högst upp på önskelista­n – miste om anfallaren­s tjänster.

– Från trean till ettan, jag tänker att det är ett lagom steg. Det var intressant att spela i division 2 också, men när ett lag från division 1 hörde av sig med det upplägget de hade och hur de ser på mig så var det bara att köra, säger han.

Gjenis Zeqiri delade förstaplat­sen i skytteliga­n i division 3 sydvästra Götaland med IFK Fjärås Anton

” Från trean till ettan, jag tänker att det är ett lagom steg.

Gjenis Zeqiri Eskilsminn­e

Milesson Nilsson på 18 mål i fjol och var en starkt bidragande orsak till att Laholm tog sig ända till slutkval till division 2.

Efter säsongen har han provtränat ett flertal lag, inklusive Öster i Superettan. Men Eskilsminn­e vann alltså dragkampen.

– Det kändes rätt direkt. Jag tränade med dem två gånger och sedan erbjöd de mig kontrakt. Det är färdigförh­andlat och jag skriver på på måndag, säger Zeqiri.

Var det något speciellt som gjorde att det inte blev Halmia?

– Det var framför allt division 1 mot tvåan. Jag känner mig redo för division 1. Jag har tränat med både Värnamo och Eskilsminn­e och jag hängde med i tempot och allting.

Gjenis Zeqiri tänker bo kvar i Halmstad, där han studerar bygg- och fastighets­ekonomi på högskolan, och pendla till Helsingbor­g.

I Eskilsminn­e har han även cupgruppsp­el mot allsvenska Häcken och Östersund att se fram emot under försäsonge­n.

– Det ska bli riktigt spännande faktiskt, riktigt kul, att få mäta sig mot allsvenska lag.

 ?? Bild: Jari Välitalo ??
Bild: Jari Välitalo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden