Hallandsposten

Nytt fall med potthål – bilist nekas ersättning

Snöstorp: Vägnätets dåliga skick fortsätter att ställa till problem. Två personer, en av dem Bodil Sjögren, har anmält att de fått sina bilar förstörda när de kört ner i ett potthål på Prästvägen i Snöstorp. Men kommunen slår precis som tidigare ifrån sig

- Cecilia Welin cw@hallandspo­sten.se 010-471 51 66

Det var den 12 oktober som olyckan inträffade. Bodil Sjögren berättar att hon ofta kör utmed vägen och att hon hade uppmärksam­mat att det fanns ett hål i asfalten i höjd med församling­sgården.

– Eftersom hålet var i utkanten av vägen så hade jag tidigare lyckats undvika det. Men den här gången fick jag möte och bilen höll så långt ut mot mitten att jag var tvungen att köra ut i kanten, berättar hon.

Resultatet blev att bakhjulet dunsade ner i hålet.

– Det blev en jättesmäll, men jag kunde ändå fortsätta vidare till Fyllinge dit jag var på väg för att hälsa på en kompis.

Där kunde dock Bodil konstatera att däcket fått punktering. Notan för lagning: drygt 1 800 kronor.

– Det är inga stora pengar men eftersom det är kommunens ansvar att sköta underhålle­t så tycker jag att de ska de stå för sådant här när det drabbar oss skattebeta­lare, säger hon.

Olyckan inträffade en lördag och direkt på måndagen kontaktade Bodil kommunen.

– Kvinnan jag pratade med, tyvärr minns jag inte hennes namn, sade att det kommit in fler anmälninga­r på samma väg och att jag skulle fylla i och skicka in en skadeanmäl­an.

Bodils förhoppnin­g var att kommunen skulle ta ansvar för skadan, även om hon mycket väl känner till hur det gick för bilisterna som körde ner i potthålen på Karlsroväg­en.

– Där sade ju kommunen att hålet uppstått väldigt snabbt. I detta fall verkar det som att kommunen känt till hålet eftersom fler gjort anmälan, men ändå inte gjort något åt det.

Förutom Bodil har ytterligar­e en person lämnat in en skadeanmäl­an efter att ha fått däck och fälg förstörda i samma potthål. Den personen har krävt kommunen på 10 000 kronor. Anmälan är underteckn­ad den 21 oktober men det framgår inte när olyckan skedde.

Enligt Rolf Skogö, utredare på teknik- och fritidsför­valtningen, åtgärdades potthålet direkt när gatuavdeln­ingen fick kännedom om skadan. Att Bodil Sjögren fått besked om att hålet var känt för kommunen är ingen uppgift han har fått bekräftad.

– Det överensstä­mmer inte med uppgiften jag har fått av chefen för gatudrift så där står ord mot ord, uppger han.

I övrigt gör kommunen samma bedömning som i samtliga fall på Karlsroväg­en – det vill säga att skadestånd­skraven avvisas. I beslut till både Bodil och den andra drabbade personen slår Skogö fast att det inte funnits anledning att befara att hålet skulle uppstå och att kommunen därmed inte kan anses ha handlat vare sig vårdslöst eller försumligt.

 ??  ??
 ?? Bild: Patrik Ljungman ?? Två personer, en av dem Bodil Sjögren, har fått sina bilar förstörda av ett potthål utanför församling­sgården.
Bild: Patrik Ljungman Två personer, en av dem Bodil Sjögren, har fått sina bilar förstörda av ett potthål utanför församling­sgården.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden